Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a Göre, Nalbandiyan, Erdoğan'a "Soyrıkım Anıtı"Nı Ziyaret Edip... - Son Dakika
Dünya

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a Göre, Nalbandiyan, Erdoğan'a "Soyrıkım Anıtı"Nı Ziyaret Edip...

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, facebook sayfasında Bakan Edward Nalbandyan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılacağını duyururken Nalbandyan'ın Ankara'da vereceği mesajlar da gündeme geldi.

26.08.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, facebook sayfasında Bakan Edward Nalbandyan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılacağını duyururken Nalbandyan'ın Ankara'da vereceği mesajlar da gündeme geldi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sergei Sarkisyan, Nalbandyan'ın Erdoğan'a "Ermeni soykırımı"nın 100. yıldönümü dolayısıyla Erivan'daki "Soykırım Anıtı"nı ziyaret edip etmeyeceğini soracağını söyledi.

Ermeni medyasına göre, "Together 2014" eğitimsel gençlik forumuna katılımcılarla bir araya gelen Sergei Sarkisyan, Bakan Nalbandiyan'ın Ankara tarafından iletilen davetini büyük bir olasılıkla kabul ederek törende hazır bulunacağını söyledi.

Sarkisyan ayrıca, Nalbandyan'ın Erdoğan'a, Ermeni Soykırımı"nın 100. yıldönümü dolaysıyla 2015 yılında Erivan'daki "Soykırım Anıtı"nı ziyaret etmeyi planlayıp planlamadığını soracağını belirtti.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Ermenistan- Türkiye sınırının ne zaman açılacağını söylemenin zor olduğunu belirtirken de "Ermenistan'ın arzusu, en kısa süre içinde açılmasıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a Göre, Nalbandiyan, Erdoğan'a 'Soyrıkım Anıtı'Nı Ziyaret Edip... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement