Ermenistan Hükümeti Protestolar ve Zam Konusunda Geri Adım Atmadı - Son Dakika
Güncel

Ermenistan Hükümeti Protestolar ve Zam Konusunda Geri Adım Atmadı

Ermenistan Hükümeti Protestolar ve Zam Konusunda Geri Adım Atmadı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, elektrik zammını protesto etmek için 19 Haziran'dan bu yana başlayan ve Özgürlük Meydanı'nda devam eden gösteriler, bugün sakin geçti.

24.06.2015 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, elektrik zammını protesto etmek için 19 Haziran'dan bu yana başlayan ve Özgürlük Meydanı'nda devam eden gösteriler, bugün sakin geçti. Dün yaşanan olaylarda aralarında gazetecilerin de bulunduğu 200'den fazla kişiyi gözaltına alınmıştı.

Bugün devam eden eylemlerde herhangi bir şiddet olayı ya da müdahale rapor edilmedi. Genç göstericiler meydandaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde oturma eylemi yapmaya devam etmek isterken, polisin dünkü gibi suyla müdahalesi söz konusu olmadı.

Ermenistan'daki elektrik fiyatlarındaki yüzde 22 civarındaki artış, geçim sıkıntısı çeken 3.2 milyon kişinin tepkisini çekmiş ve gösteriler 6 gün önce başlamıştı. Pazartesi günü 14 gösterici ve 11 polis çıkan olaylarda yaralanmış ve polis etten duvar örerek 5000 civarındaki Bagramyan Caddesi üzerindeki göstericinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na erişimini engellemişti. Salı günü ise 200 civarında gösterici ve gazeteciyi gözaltına almış, sonrasında tepkilerin artması sonucu çoğunu serbest bırakmıştı. Merkez Bagramyan caddesinde ve Özgürlük Meydanı'nda toplanan kalabalık bugün çöp konteynerlerinden barikat oluşturarak gösterilere devam ederken, meydandaki polis sayısının azaldığı gözlendi.

ERMENİSTAN'DAKİ ZAM İSYANINDA HÜKÜMET GERİ ADIM ATMIYOR

Gösteriler 6. gününe girerken Ermenistan hükümeti elektrik zammında indirime gidilmeyeceğini açıkladı.

Ermenistan'ın Sosyal hizmetlerden sorumlu komisyon Ağustos'un 1'inden itibaren ülkede elektrik zammının tekrar gözden geçirilmeyeceğini söyledi.

Komisyonun sözcüsü Mariam Stepanyan yaptığı açıklamada, halkın protestolarına rağmen, alınan kararı değiştirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

M. Stepanyan, temsil ettiği kurumun uzun süreli tartışmalar sonucunda ekonomik açıdan haklı kararlar alan bağımsız bir kurum olduğunu hatırlatarak: "Meselenin sosyal tarafı bize ait değildir. Ekonomik dengeyi korumak gerekir. Yani güvenli ve kaliteli hizmete göre, aynı miktarda ödeme yapmak gerekir." dedi.

Ermenistan da, Elektrik enerjisinin gündüz tarifesi 16,65%, gece tarifesi ise 21,8% zamlanmış bulunuyor. Halk ise bu sokaklarda zammı protesto etmeye devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenistan Hükümeti Protestolar ve Zam Konusunda Geri Adım Atmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement