Eroğlu: "2019 Yılı Sonunda Gap ile İlgili Projelerin Bitmesi Talimatı Verildi" - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: "2019 Yılı Sonunda Gap ile İlgili Projelerin Bitmesi Talimatı Verildi"

Görüntü Dökümü : Bakan Eroğlu'nun valiliğe gelişi Bakan Eroğlu'nun valilik şeref defterini imzalaması Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün Bakan Eroğlu'na tablo vermesi Bakan Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Terör örgütü, Güneydoğu'daki projeleri engellemeye çalışıyor ama Allah'ın izniyle yapacağız. Çünkü buradaki insanlar bizim kardeşlerimiz ve onları PKK'nın zulmüne mahkum etmeyeceğiz" "GAP, sulama projeleri tamamlandığında gıda ve bunu dünyaya ihraç bir merkez olacaktır, bunu da inşallah gerçekleştireceğiz" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Terör örgütü, Güneydoğu'daki projeleri engellemeye çalışıyor ama Allah'ın izniyle yapacağız. Çünkü buradaki insanlar bizim kardeşlerimiz ve onları PKK'nın zulmüne mahkum etmeyeceğiz" dedi.

29.01.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Bakan Eroğlu'nun valiliğe gelişi

Bakan Eroğlu'nun valilik şeref defterini imzalaması

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün Bakan Eroğlu'na tablo vermesi

Bakan Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Terör örgütü, Güneydoğu'daki projeleri engellemeye çalışıyor ama Allah'ın izniyle yapacağız. Çünkü buradaki insanlar bizim kardeşlerimiz ve onları PKK'nın zulmüne mahkum etmeyeceğiz"

"GAP, sulama projeleri tamamlandığında gıda ve bunu dünyaya ihraç bir merkez olacaktır, bunu da inşallah gerçekleştireceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Terör örgütü, Güneydoğu'daki projeleri engellemeye çalışıyor ama Allah'ın izniyle yapacağız. Çünkü buradaki insanlar bizim kardeşlerimiz ve onları PKK'nın zulmüne mahkum etmeyeceğiz" dedi.

Eroğlu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaretinde, GAP'ın başkenti Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kente önemli müjdelerle geldiklerini, öğleden sonra toplu temel atma törenine katılacağını belirten Bakan Eroğlu, tüm Türkiye'de olduğu gibi bölgede de son 13 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma projesi" ve 9 ili kapsayan GAP'ı 2019'da tamamlamayı hedeflediklerini anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"GAP muazzam bir proje ve Allah başlatanlardan razı olsun. Önceden pek ilerleme kaydedilemedi, çünkü toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Dolayısıyla 'yeni Türkiye'de bir hamle yapalım' dedik ve ödenekler arttı. GAP İdaresi Başkanlığının merkezini Ankara'dan Şanlıurfa'ya taşıdık. Son 13 yılda GAP bölgesine 105 milyar lira yatırım yaptık. GAP bölgesi yatırımlarının toplam kamu yatırımları içindeki payı 2002'de yüzde 5'ti, bu oran 2015'te yüzde 10,5'e çıktı. Yakın bir gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda arzı ve güvenliği olacaktır. Dolayısıyla GAP, sulama projeleri tamamlandığında gıda ve bunu dünyaya ihraç bir merkez olacaktır, bunu da inşallah gerçekleştireceğiz."

Eroğlu, bölgenin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını, orman ve meteoroloji anlamında da büyük çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

"Kardeşlerimizi PKK'nın zulmüne mahkum etmeyeceğiz"

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak gibi kentlere de ciddi anlamda hizmet ulaştırdıklarını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Silvan Projesi'nin temelini attık ama şunu üzülerek belirteyim, PKK terör örgütü bunu yaptırmamak için iş makineleri yakıyor, oraya sıkıntı veriyor. Yani yaptırmamak için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Bu proje o bölgeye hayat verecek, 305 bin kişiye ekmek yiyecek. Yani oradaki insanlara su, iş, AŞ verecek. Oradaki çiftçimizin cebine yılda ilave 1,1 milyar lira girecek. Ilısu Barajı'nı da bitiriyoruz. Bu proje aynı zamanda Cizre Barajı'nın yapılmasına imkan verecek ve Cizre'deki bütün topraklar sulanacak. Terör örgütü Güneydoğu'daki projeleri engellemeye çalışıyor ama Allah'ın izniyle yapacağız. Çünkü buradaki insanlar bizim kardeşlerimiz ve onları PKK'nın zulmüne mahkum etmeyeceğiz."

Bölgedeki tüm dereleri ıslah edeceklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, vatandaşlara ek gelir sağlamak için de ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını sözlerine ekledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerin sorunlarını dinledi.

Eroğlu: "2019 Yılı Sonunda Gap ile İlgili Projelerin Bitmesi Talimatı Verildi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: '2019 Yılı Sonunda Gap ile İlgili Projelerin Bitmesi Talimatı Verildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement