Eroğlu 2019 Yılına Kadar 2071 Tane Gölet, Baraj ve Sulama Tesisini Yapmayı Hedefledik - Son Dakika
Güncel

Eroğlu 2019 Yılına Kadar 2071 Tane Gölet, Baraj ve Sulama Tesisini Yapmayı Hedefledik

Eroğlu 2019 Yılına Kadar 2071 Tane Gölet, Baraj ve Sulama Tesisini Yapmayı Hedefledik

* Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Türkiye baraj inşaatlarında dünya da ilk üçe giren ülkedir.

18.05.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

" Türkiye baraj inşaatlarında dünya da ilk üçe giren ülkedir. Dünyanın en yüksek barajlarını kendi öz kaynağımız, kendi müteahhidimiz, kendi mühendisimizle inşa ediyoruz."

"Şimdi inşallah 2019 yılına kadar 2071 tane gölet, baraj ve sulama tesisini yapmayı hedefledik. Böylece gelecekteki kuraklığı aşmak ve şehirlerdeki su ihtiyacını gidermek için şimdiden planlarımızı hazırladık"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar Konferansı'na katıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı Su'dan Sorumlu Bakanlar Konferansı Conrad Hotel'de düzenlendi. Üye ülkelerin bakanları, konferansın ikinci gün oturumunda, kendi görüşlerini iletti.

Konferansta bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, "Biz Türkiye olarak, mülteci kardeşlerimize ve Afrikalı dostlarımıza su konusunda elimizden gelen yardımı yapıyoruz ve yapmaya da hazırız. Beş yıl önce başlayan Suriye meselesinde ülkemize göç eden 3 milyon Suriyelinin su ihtiyaçlarını ve diğer ihtiyaçlarını karşıladığımızı burada özellikle belirtmek istiyorum. Bütün kamplarımızda ve şehirlerde yaşayan Suriyeli kardeşlerimize içme suyu ve kanalizasyon şebekesi, su deposu ve arıtma tesisini kamplarda inşa ettik. Ülkemizde farklı şehirlerde yaşayan 3 milyon Suriyeli nüfus, bu illerimizde ki su temini konusunda yeni çalışmalar yapılması zorunlu kılmıştır. Misal olarak Kilis mevcut nüfusunun bir buçuğu kadar Suriyeli, Kilis'te yaşamaktadır. Daha önce orada yaptığımız baraj ve içme suyu tesisleri, Kilis halkının 2050 yılına kadar ihtiyaçlarını karşılamakta iken, şu an da yetersiz kalmakta. Dolayısıyla biz yeni baraj, yeni isale hatları arıtma tesisleri Suriyeli kardeşlerimiz için yapmak mecburiyetinde kalıyoruz. Bunu Kilis için söylüyorum. Keza Gaziantep için de aynı durum söz konusu. Netice itibari ile orada 3 milyon Suriyeli vatandaşın su ihtiyacını karşılamakta bizim boynumuzun borcudur. Çünkü Türkiye baraj inşaatlarında dünya da ilk üçe giren ülkedir. Dünyanın en yüksek barajlarını kendi öz kaynağımız, kendi müteahhidimiz, kendi mühendisimizle inşa ediyoruz. Ayrıca alçak boylu barajlar dediğimiz küçük barajlar, göletler de ise yine dünya birincisiyiz. Bin günde bin tane gölet ve sulama tesisi inşa ettik. gerçekten çok payidar oldu. Şimdi inşallah 2019 yılına kadar 2071 tane gölet, baraj ve sulama tesisini yapmayı hedefledik. Böylece gelecekteki kuraklığı aşmak ve şehirlerdeki su ihtiyacını gidermek için şimdiden planlarımızı hazırladık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eroğlu 2019 Yılına Kadar 2071 Tane Gölet, Baraj ve Sulama Tesisini Yapmayı Hedefledik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement