Eroğlu, bayramlaşma törenine katıldı - Son Dakika
Politika

Eroğlu, bayramlaşma törenine katıldı

Eroğlu, bayramlaşma törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Birçok ülke, ekonomilerinde 'Yüzde yarım büyüme sağlar mıyız?' diye düşünüyor. O kadar ümitleri var ama dünyadaki krize rağmen Türkiye'de yü...

16.10.2013 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Birçok ülke, ekonomilerinde 'Yüzde yarım büyüme sağlar mıyız?' diye düşünüyor. O kadar ümitleri var ama dünyadaki krize rağmen Türkiye'de yüzde 4,4 büyüme var. 'Dört dörtlük büyüme' olduğunu söyleyince herkes hayret ediyor" dedi.

Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu söyledi.

Partinin üye sayısının 9 milyon civarında olduğunu belirten Eroğlu, "Yaptığımız her şey millet için. AK Parti, milletin bağrından çıkan partidir. Bütün gayemiz, hoş bir seda bırakmaktır. 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' düsturuyla hareket ediyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'de destanlar yazıldığını vurgulayan Eroğlu, yurt dışından bakıldığında bu durumun daha iyi anlaşılabildiğini bildirdi.

Birkaç gün önce Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Su Zirvesine katıldığını hatırlatan Eroğlu, Türkiye'de su konusunda yaşadıkları deneyimleri bu toplantılarda anlattığını ifade etti.

Artık dünyada başı dik, büyük bir Türkiye bulunduğunu anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin tırmanışı sürüyor. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesi istemeyenlerde büyük bir beklenti var; 'Acaba AK Parti'nin oyu azalacak mı, artacak mı?' diye bekliyorlar. İnşallah onların heveslerini hep birlikte kursaklarında bırakacağız. Dünyada hiçbir parti yok ki iktidarda olsun da oy kaybetmesin. Bunun tek istisnası AK Parti'dir. Çünkü AK Parti, milletin partisi. Milletin bağrından çıktı, niyeti halis. AK Parti her seçimde oyunu artıra artıra geldi. Afyonkarahisar'da da oyunu artırıyor. Her üç kişiden ikisi AK Partili, diğerleri de AK Partili olma yolunda. Birlik, beraberliğimizle herkesi kucaklayacağız. Herkese hizmet etmek istiyoruz. Önümüzdeki seçimler de bu bakımdan çok önemli. Türkiye'de bir milat olacaktır. Bu seçimlerde de oyumuzu artırmak suretiyle AK Parti destan yazacak, buna yürekten inanıyoruz."

- "KKTC'yi göbeğimizden anavatana bağlayacağız"

Eroğlu, Macaristan'da pek çok ülkenin bakanlarıyla temaslarda bulunduğu bilgisini verdi.

Bu görüşmelerinde, tecrübelerini karşılıklı olarak paylaşma imkanı bulduklarını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Birçok ülke, ekonomilerinde 'Yüzde yarım büyüme sağlar mıyız?' diye düşünüyor. O kadar ümitleri var ama dünyadaki krize rağmen Türkiye'de yüzde 4,4 büyüme var. Dört dörtlük büyüme olduğunu söyleyince herkes hayret ediyor. Ancak büyük hedefi olan milletler yükselir. Biz büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var. Atalarımıza layık olmak için gece gündüz çalışacağız. Buna mecburuz çünkü bütün İslam aleminin gözü Türkiye'de. Bütün Müslümanlar bundan mutlu olacaktır. Türkiye'nin yıldızı parlak, bahtı açık diye görüyorum."

Türkiye'de sadece ekonomik bakımdan gelişmeler yaşanmadığına işaret eden Eroğlu, akla hayale gelemeyen yatırımlar yapıldığını bildirdi.

" Kıbrıs'a asrın projesi yapılacak" denilse kimsenin inanmayacağına dikkati çeken Eroğlu, "Şu anda dünya, '80 kilometrelik denizi bunlar nasıl geçecek?' diye bekliyor. İlk defa askıda geçiyoruz. Deniz yüzeyinden 250 metre aşağıda, denizin içine boruları asarak geçeceğiz. Bu kardeşinizin fikridir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) göbeğimizden anavatana bağlayacağız" diye konuştu.

Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel'in, yatırım bedellerinin toplamı 40 milyon lira olan Sultandağı Kırca, Sandıklı Bekteş, Hocalar Yeşilhisar, Merkez Kızıldağ göletleri ve sulamaları ile Merkez Çetinkaya Teknik Endüstri Meslek Lisesi müjdelerini açıklamasının ardından bayramlaşma merasimi yapıldı.

-bayramlaşma

-eroğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eroğlu, bayramlaşma törenine katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement