Eroğlu: "Biz İnşallah 2019 Yılı Sonu İtibariyle Gap ile Alakalı Tüm Çalışmaları Tamamlamış Olacağız" - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: "Biz İnşallah 2019 Yılı Sonu İtibariyle Gap ile Alakalı Tüm Çalışmaları Tamamlamış Olacağız"

Görüntü Dökümü : Ziyaretten detay görüntüler Bakan Eroğlu'nun açıklamaları Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Biz inşallah 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakalı tüm çalışmaları tamamlamış olacağız" "GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakaları tüm çalışmaları tamamlayacaklarını belirterek, "GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük" dedi.

30.01.2016 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Ziyaretten detay görüntüler

Bakan Eroğlu'nun açıklamaları Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Biz inşallah 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakalı tüm çalışmaları tamamlamış olacağız"

"GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakaları tüm çalışmaları tamamlayacaklarını belirterek, "GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük" dedi.

Eroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Burada Gaziantep'te yapılan yatırımlarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Eroğlu, Fatma Şahin'in kentin daha yaşanabilir hale getirilmesi konusunda önemli çalışmalar hayata geçirdiğini belirterek, bakanlık olarak da bu çalışmalara destek vermeye çalıştıklarını vurguladı.

Gaziantep'in GAP Bölgesine dahil olan bir kent olduğunu anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi GAP çok büyük bir proje. Hatta bu proje, dünyanın sayılı kalkınma projelerinden birisi. 2008 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 1. GAP Eylem Planını, geçen yıl ise Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 2. etabı açıklamıştı. Biz inşallah 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakalı tüm çalışmaları tamamlamış olacağız. GAP o kadar büyük bir proje ki, 6,6 milyar dolarlık ekonomik katkısı var. Yani GAP Projesi ile içerisindeki 9 il, bilhassa gıda üretim ve ihracat üssü olacak."

Gıda ve gıda güvenliğinin önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli sektörlerinden birisi haline geleceğine işaret eden Eroğlu, dolayısıyla GAP'ın her geçen gün daha önemli hale geleceğini bildirdi.

Projenin tamamlanmasıyla yıllık 2,2 milyar dolarlık sulama katkısı sağlanacağını, enerji katkısının 4 milyar dolar, içme suyu katkısının ise 4 milyon dolar olacağına dikkati çeken Eroğlu, "GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük" dedi.

Gaziantep'e 18 proje müjdesi

Eroğlu, Gaziantep'in son dönemlerle Suriye'deki iç savaşın etkisiyle 350 bin kişiye kucak açtığını belirterek, şöyle devam etti:

"350 bin kişi dediğiniz, Avrupa'da büyük bir şehir demektir. Gaziantep, bu kadar büyük bir ölçüdeki ekstra bir nüfusu kucaklıyor, bakıyor. Dolayısıyla Gaziantep'in su gibi bazı ihtiyaçları da artıyor. Bu noktada bizde çalışıp çözümler üreteceğiz. O açıdan Düzbağ Projesiyle Gaziantep için büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz Gaziantep'e eli boş gelmedik. 18 proje müjdesiyle geldik. Bu projelerin toplam maliyeti 232 milyon lira. Daha önceden de zaten Gaziantep'e 34 proje müjdesi vermiştim."

Eroğlu, bugün Gaziantep'te toplam maliyeti 89 milyon lira olan 8 tesisin temelini atacaklarını hatırlatarak, kentte hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

Gaziantep'in en çok yeşil alan oluşturan kentlerden birisi olduğunu aktaran Eroğlu, tarımdan sulamaya, yeşil alanların oluşturulmasından içme suyuna kadar hemen her alanda Gaziantep'in önemli projelere kavuşacağını sözlerine ekledi.

Eroğlu: "Biz İnşallah 2019 Yılı Sonu İtibariyle Gap ile Alakalı Tüm Çalışmaları Tamamlamış Olacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: 'Biz İnşallah 2019 Yılı Sonu İtibariyle Gap ile Alakalı Tüm Çalışmaları Tamamlamış Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.


Advertisement