Eroğlu: "Bu seçim Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere atılacak bir Osmanlı tokadıdır" - - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: "Bu seçim Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere atılacak bir Osmanlı tokadıdır" -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "30 Mart'ta Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere, birlik, beraberlik, kardeşlik havası içinde cevap verelim. Bu seçim Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere atılacak bir Osmanlı tokadıdır.

23.03.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "30 Mart'ta Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere, birlik, beraberlik, kardeşlik havası içinde cevap verelim. Bu seçim Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere atılacak bir Osmanlı tokadıdır. Bu seçim Türkiye'nin önünü kesme isteyenlere vurulabilecek bir tokattır" dedi.

Eroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bolvadin ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti. AK Parti Bolvadin Belediye Başkan adayı Fatih Kayacan'ın büyük düşünen, büyük vizyon sahibi birisi olduğunu söyleyen Eroğlu, "İnşallah sayenizde Bolvadin'in belediye başkanı olacak. Biz de Bolvadin'in hizmetkarıyız. Bolvadin'i gönülden seviyoruz. İlçemiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bolvadin'de 5 yıl kaybedildi. Bolvadinliler bunun üzüntüsünü yaşıyor. Ama inşallah Fatih kardeşimiz bu 5 yılı telafi edeceği gibi, önümüzdeki 5 yılı içinde 3-4 kat hizmet edecek" diye konuştu.

Bolvadin için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildiren Eroğlu, Bolvadin'in içme suyunu da Sultandağları'nın memba suyu kalitesindeki suyunu getirerek çözeceklerini, ayrıca muhteşem bir İçme Suyu Arıtma Tesisi yapacaklarını aktardı.

Devletin parasının olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin, devletimizin parası var. Çünkü hortumları keserek geldik. İSKİ'de çalışan Bolvadin'den çok kardeşimiz var. Onlara sorun bir zahmet. İSKİ'de geçmişte neydi? Biz geldikten sonra adeta sihirli bir değnek değmiş gibi bambaşka bir İSKİ oldu. Başbakanımızın eliyle bambaşka bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. Neden çünkü biz hizmet için çalışıyoruz. Şu anda da devletin parası milletin parası bol diyorum. Niye diyorum. Çünkü geçmişte sizlerin alın teriyle kazandığınız, güçlükle kazanıp devlete verdiğiniz vergiler maalesef yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Ama başbakanımız bunları kesiverdi. Bunların kaymaklı ekmek kadayıfını kesti. Bunların maması kesilince şimdi niye bağırıyorlar. Niye başbakana AK Parti'ye şey yapıyorlar. Bunlar kesildiği için yapıyorlar. Başka bir sebep yok. Peki ben size soruyorum. Yurtdışında Bolvadinliler var. Paramızın değeri var mıydı? 6 sıfır vardı. 1 milyonla tuvalete ancak gidiliyordu. Eskiden 1 milyon deyince ne kadar zenginmiş diyorduk. Geçmiş hükümet 1 milyonu pul haline getirdi ama biz ne yaptık paradan 6 sıfırı attık. Peki IMF'ye borcu kim ödedi? IMF'ye 5 milyar dolar borcu kim verecek? Peki devlet 9 ay vadeli yüzde 63 ile faizle kredi alıyordu. Şimdi bu faiz hortumu kesildi mi? Tek rakamlı hanelere indi mi? Hatta Gezi'den önce Türkiye tarihinde en düşük rakamı yakalamıştık. Yüzde 63'den yüzde 4'lere indi. Ama bundan rahatsız oldular. 'Gezi hadisesini çıkaralım Ukrayna gibi şöyle memleketi karıştıralım. Faizler tekrar adeta sihirbaz gibi ön tarafa bir perde atalım, arkadan her türlü numarayı çevirelim' dediler ama millet buna müsaade etmedi."

"Geçmişte toplanan verginin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Şimdi bu tamamen millete hizmet olarak akıyor. Fark bu" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ama Gezi'de bunu halledemeyince ne yaptılar? 'Ya milleti tekrar nasıl karıştırırız. Nasıl faiz lobisinin cüzdanları tekrar şişer, cepleri dolar' diye dediler. Nitekim dediler ki '3-5 tane ağaçla Türkiye'yi karıştıramadık çünkü Bakan Eroğlu, 3 ağaç yerine 3 milyar fidan dikti'. 3 ağaç yerine 3 milyar fidanı diktik. Her tarafı ağaçlandırıyoruz. Neden çünkü, Türkiye yeşillensin diye ama bunlar buradan Türkiye'yi vuramayınca dediler başka bir takım komplolar düzenleyelim. Başka hilelerle, düzmece kasetlerle 'acaba hükümeti yıpratabilir miyiz?' dediler ama 30 Mart'ta millet onlara cevabı sandıkta verecek."

Eroğlu, konuşmasının sonunda, AK Parti Bolvadin Belediye Başkan adayıKayacan için vatandaşlardan destek istedi.

-"Çay ilçemize çok güzel hizmetler yaptık"

Daha sonra Çay ilçesine geçen Eroğlu, ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti. Şimdiye kadar Çay ilçesine çok güzel hizmetler yapıldığını hatırlatan Eroğlu, "Şimdiki adayımız Mevlüt Çınar kardeşimizin de yanındayım. Bütün projelerini destekliyorum. Biz sizlerin hizmetkarıyız. Ben Çay ilçemizi gönülden, kalpten seviyorum. Burada MHP'li, CHP'li kardeşlerimiz de var. Onları da seviyoruz" diye konuştu.

Afyonkarahisar'ın en yüksek barajının Çay'a yapıldığını anlatan Eroğlu, şunları bildirdi:

"Çay barajını yapabilmek için masaya yumruğumu öyle bir vurdum ki adeta masa kırılacaktı. Ben o bölgenin evladıyım. 'Söz verdim yapacağım' dedim. Bizler sözümüzün eriyiz. Sözümü yerine getirmemin mutluluğunu yaşıyorum. O kadar faydalı olacak ki sadece bu toprakları, kapalı sistemle sulamakla kalmayacağız aynı zamanda taşkınları önleyecek. Sultandağları'nın memba suları sizlerin musluklarından akacak. Çok modern bir ishale hattı ve içme suyu arıtma tesisinin projelerini hazırlıyoruz. Bu kardeşiniz, yıldırım hızında çalışıyor. Geçmişte böyle küçük bir gölet, bizden önce tam 22 yılda bitiyordu. Biz Allah nasip ederse 22 yılda biten göleti 1 yılda bitiriyoruz. Biz bir yılı, bir aya indirdik. Yılları aya indirdik. Çay'a sadece baraj kurmuyoruz göletler yapmıyoruz. Bütün beldelerin sulama sorunların da çözüyoruz. Çay ilçesinde ne kadar sulama varsa bunları bitirmek, bizim boynumuzun borcudur. Çay'da 12 tane dereyi ıslah ettik. Yeni dere ıslahlarını da yapacağız, yapmaya devam edeceğiz."

"Bizim sloganımızda daima hizmet, daima millet var" ifadelerini kullanan Eroğlu, "Türkiye'yi dünya lideri yapacağız. Bir takım kişiler hortumları kesildiği için rahatsız olup bir takım tezgahlar kuruyorlar ama millet bunun farkına vardı. Millet onları 30 Mart'ta sandığa gömecek" diye konuştu.

Eroğlu, 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğuna değinerek, şöyle konuştu:

"Çünkü bunu basit bir belediye seçiminden öteye, sanki bütün Türkiye'de genel seçim yapılıyormuş havasına soktular. Onun için sizlerden şunu rica ediyorum. Mevlüt Çınar'a verilecek her oy, Çay'ın hizmetkarı bu kardeşiniz içinde vermiş olacak. Bende 'Sayın Başbakanım, 30 Mart akşamı Afyon'da destan yazdık. Çay'da da gümbür gümbür AK Parti'ye rey verildi. Çay'da yüzde 80 ile AK Parti adayı kazandı' diyeceğim. Bütün Çaylılar MHP'ye gönül veren, CHP'ye gönül veren kardeşlerim hep birlikte bu sefer 30 Mart'ta Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere, birlik, beraberlik, kardeşlik havası içinde cevap verelim. Bu seçim Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere atılacak bir Osmanlı tokadıdır. Bu seçim Türkiye'nin önünü kesme isteyenlere vurulabilecek bir tokattır. O bakımdan sizlerden herkesten, bütün Çaylılardan destek istiyorum. Hemşehriniz olarak bu toprakların evladı olarak bu toprakların çocuğu olarak sizlerden destek istiyorum."

Eroğlu, AK Parti Çay Belediye Başkan adayı Mevlüt Çınar'ın seçilmesiyle çok daha güzel hizmetleri ilçeye getireceklerini belirterek belediye başkan adayı Çınar için vatandaşlardan destek istedi.

Eroğlu, daha sonra, ilçeye bağlı Pazarağaç, Karacaören ve Karamık Karacaören beldelerini ziyaret edip partisinin belediye başkan adayları için destek istedi.

Eroğlu: "Bu seçim Türkiye\'nin önünü kesmek isteyenlere atılacak bir Osmanlı tokadıdır" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: 'Bu seçim Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere atılacak bir Osmanlı tokadıdır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement