Eroğlu - IŞİD'in baraj tehdidi - - Son Dakika
Güncel

Eroğlu - IŞİD'in baraj tehdidi -

Eroğlu - IŞİD\'in baraj tehdidi -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) terör örgütü mensuplarınca, Atatürk Barajı'ndan su bırakılması konusunda yapılan tehditlere ilişkin, "IŞİD özellikle bu tür, Türkiye'ye kurusıkı tehditleri yapmasın, 'Aklını başına alsın' diye düşünüyoruz.

12.08.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) terör örgütü mensuplarınca, Atatürk Barajı'ndan su bırakılması konusunda yapılan tehditlere ilişkin, "IŞİD özellikle bu tür, Türkiye'ye kurusıkı tehditleri yapmasın, 'Aklını başına alsın' diye düşünüyoruz. Çünkü ayranımız kabardığı zaman kimse Türkiye'yi tutamaz" dedi.

Eroğlu, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari'yi kabulünde yaptığı açıklamada, büyükelçinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine çok büyük katkı sağladığını belirtti.

Macaristan'da geçen dönemlerde gerçekleştirilen su alanındaki büyük bir zirvede kendisinin de yer aldığını ifade eden Eroğlu, zirvede, kuraklık zamanlarında büyük şehirlerde su yönetiminin nasıl olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu aktardı.

Eroğlu, "Türkiye ile Macaristan arasındaki işbirliğini daha da artırmak istiyoruz. Hakikaten bir tarihi dostluğumuz var. Köklü bir birlikteliğimiz var. O bakımdan inşallah Türkiye ile Macaristan arasında sizin bu açtığınız yol daha da genişleyerek devam edecek" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Hovari'ye, Türkiye'de iki yıldır yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

-"Son 300 yılda Macarlar'a en fazla destek veren ülke Türkiye oldu"

Büyükelçi Hovari de Türkçe yaptığı konuşmasında, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu vurgulayarak, her alanda ilişkilerin güçlenmeye başladığını söyledi.

"Türkiye'deki bakanların arasında Veysel Bey, dost bir bakan, hoca bir bakan ve iyi bir bakan" ifadesini kullanan Hovari, Eroğlu'ndan su işleri ve orman konularında çok şey öğrendiğini dile getirdi.

Suyun, 21. yüzyılın en önemli meselesi olduğuna dikkati çeken Hovari, bu konuda aktif bir yaklaşım sergileyen Macaristan ve Türkiye'nin aynı düşünceleri paylaştığını vurguladı.

İki ülkenin ortak tarihe sahip olduğuna dikkati çeken Hovari, son 300 yılda Macarlar'a en fazla destek veren ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

-"Bizim milletin ayranı kabardığı zaman bizi kimse tutamaz"

Daha sonra, bir gazetecinin, "IŞİD'in Türkiye'ye yönelik bir tehdidi oldu, Atatürk Barajı konusunda. 'Eğer açmazsanız, İstanbul'dan biz açarız' şeklinde. Bir değerlendirmeniz olacak mı bu konuda?" sorusu üzerine Eroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye, böyle kurusıkı tehditlere boyun eğmeyen bir ülkedir. Bizim kendi işletme programımız var. O işletme programına göre yürütüyoruz. Onların keyfine göre değil, yani kusura bakmasınlar. Onların şu anda ele geçirdikleri Musul Barajı'nda büyük sıkıntı var. Yani yıkılma tehlikesi var. Dolayısıyla biz daha önce Irak Hükümeti'ne bu konuda 'Sizlere destek verelim' dedik. Dolayısıyla IŞİD özellikle bu tür, Türkiye'ye kurusıkı tehditleri yapmasın, 'Aklını başına alsın' diye düşünüyoruz. Çünkü ayranımız kabardığı zaman kimse Türkiye'yi tutamaz. Bizim milletin ayranı kabardığı zaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu - IŞİD'in baraj tehdidi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement