Eroğlu'ndan İzmir İçin 8 Proje Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Eroğlu'ndan İzmir İçin 8 Proje Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla İzmir'e 8 projenin müjdesini vermek istediğini belirterek, "Milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidara getirmedi.

18.07.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla İzmir'e 8 projenin müjdesini vermek istediğini belirterek,  "Milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidara getirmedi. Çok pişman olanlar, 'ne yaptık' diyenler var. Biz Türkiye'yi krize sokmamak için bu dev yatırımların gereğini yapacağız" dedi.

Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Kaya Termal Otel'de düzenlenen toplantıda, İzmirlilerin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, İzmir'e 8 müjde vereceğini ve hazırladıkları projeleri açıkladı.

İzmir'e büyük hizmetler vermeyi arzuladıklarını belirten Eroğlu, "Biz bir aileyiz, böylesine bir ailenin fertlerinin kucaklaşması gerekir. Sizlerle kucaklaşmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmem mümkün değil. Bayramlar kardeşliklerin geliştiği mübarek günler. Seçimi kazanmak da gönülleri kazanmaktan geçer" dedi.

"Seçime hazırız"

Gönülleri kazanmak için çalıştıklarını anlatan Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:

"AK Parti yüzde 41 ile birinci partidir. AK Partisiz bir koalisyon kurulamaz. Milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidara getirmedi. Çok pişman olanlar, 'ne yaptık' diyenler var. Biz Türkiye'yi krize sokmamak için bu dev yatırımların gereğini yapacağız. Tabi ki bu sadece bize bağlı değil, diğer partilere de bağlı. Olmadığı takdirde hakem millettir. Söz de karar da millete aittir. Biz de seçime hazırız, İzmir teşkilatı da ."

AK Parti'nin amacının kavga ve ayrımcılık değil, kardeşlik ve sevgi olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, 13 yılda İzmir'de destan yazdıklarını, en büyük yatırımlarının hükümetleri döneminde yapıldığını kaydetti.

Çevremizdeki ülkelerin adeta döküldüğüne işaret eden Eroğlu, hükümetin "dimdik" durması sayesinde Türkiye'nin "dimdik" yoluna devam ettiğini bildirdi.

AK Parti'nin 2019 yılına kadar koalisyonla yoluna devam edebileceğini ve yatırımların süreceğini, koalisyon olmazsa seçime hazır olduklarını vurgulayan Veysel Eroğlu, "Biz seçime hazırız. Koalisyonda anlaşmazlarsa o zaman tek başına iktidar. Yola devam" dedi.

Eroğlu, konuşmasını tamamlamasının ardından partililerle bayramlaştı.

İzmir'in 8 projesi

Bakan Eroğlu'nun toplantıda açıkladığı projeler ana başlıklarıyla, Aliağa Kalabak Barajı ve Sulaması, Seferihisar Gödence Göleti ve Sulaması, Balçova Terapi Ormanı, Örnekköy Çocuk Ormanı, Yakaköy Tabiat Parkı, Kınık Otomatik Meteoroloji İstasyonu, Bayındır Meslek Lisesi, Selçuk Devlet Hastanesi'nden oluştu.

Maliyeti 12 milyon lira olan Aliağa Kalabak Barajı projesi kapsamında, 607 bin metreküp su depolanması ve 970 dekar arazinin sulanması hedefleniyor.

Seferihisar Gödence Göleti'de 400 bin metrekare su depolanması, maliyeti 9 milyon metrekare ile 680 dekar arazinin sulanması amaçlanıyor.

Çalışmalar çerçevesinde, Balçova'da bin 802 dekar alanda terapi ormanı, Karşıyaka'da 336 dekar alanda Örnekköy Çocuk Ormanı, Bornova Yakaköy'de 470 dekar alanda Yakaköy Tabiat Parkı yapılacak.

Kınık'ta  otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, Bayındır'da 16 dersliğe sahip meslek lisesi ve Selçuk'ta da 75 yataklı bir devlet hastanesi kurulması planlanıyor.

Projelerin tanıtımını yapan Bakan Eroğlu'na, AK Parti İzmir milletvekilleri de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eroğlu'ndan İzmir İçin 8 Proje Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement