Eroğlu: "Pkk Terör Örgütü En Çok Kürtlerin Düşmanı" - Afyonkarahisar - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: "Pkk Terör Örgütü En Çok Kürtlerin Düşmanı" - Afyonkarahisar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK terör örgütü en çok Kürtlerin düşmanı. Dolayısıyla kalkıp da onlara 'Kürtlerin abisi' gözükmesi yanlış. En çok onlara zulmediyor, onları öldürüyor.

14.09.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK terör örgütü en çok Kürtlerin düşmanı. Dolayısıyla kalkıp da onlara 'Kürtlerin abisi' gözükmesi yanlış. En çok onlara zulmediyor, onları öldürüyor." dedi.

Dinar ilçesindeki bayramlaşma törenine katılan Eroğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, yeni görevlendirme yapılan 28 belediyeye Bakanlık olarak yardım yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soru üzerine, bu belediyelerin bütün imkanlarını PKK terör örgütüne aktardıklarını söyledi.

Bazı bomba yüklü belediye kamyonlarının, terör olaylarına bulaştığına da şahit olduklarını dile getiren Eroğlu, hükümetin bu duruma kayıtsız kalmadığını ve yeni görevlendirme yapıldığını belirtti.

Eroğlu, Bakanlık olarak o bölgede içme suyu sorunlarını giderdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Aşağı yukarı Doğu ve Güneydoğu'daki bütün şehirlerin su meselesini kökünden hallettik. Mesela Şırnak'ta su yoktu, 50 kilometre mesafeden su getirdik. Ayrıca İdil gibi şimdi Silopi'ye getiriyoruz. Cizre'nin gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için projemiz hazır. Bunun dışında Mardin'de daha önce su yoktu. Yıllarca yaz aylarında salgın hastalık olurdu. Biz orada beyaz su kaynağını getirdik. O bölgedeki, Siirt'ten Kilis'e ve Gaziantep'e kadar tüm şehirlerin su ihtiyaçlarını karşıladık. Bakanlığımız, içme suyu, ağaçlandırma ve sulama barajı inşaatı gibi konularda belediyelere en çok destek veren bir bakanlık. Desteğimiz devam ediyor. Şu an iş makinelerimiz Cizre'nin ıslahını yapıyor. Bunun gibi pek çok yerde dere ıslahları devam ediyor. Barajlar, göletler, sulama tesisleri devam ediyor."

Hükümet'in doğu için büyük bir paket hazırladığını anlatan Bakan Eroğlu, "2019-2020'ye kadar olan ekonomik kalkınmayla alakalı teşvik paketi, yatırım paketi açıklandı. Bu devam edecek. Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Anadolu Projesi'nin büyük kısmını da biz yürütüyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak inşallah yatırımlarımız hızla devam edecek. O bölge kalkınacak, terörden mutlaka temizlenecek." ifadesini kullandı.

"Vatandaşımız PKK terör örgütünü lanetliyor"

Bölgedeki vatandaşların da huzur istediğinin altını çizen Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız PKK terör örgütünü lanetliyor. PKK terör örgütü en çok Kürtlerin düşmanı. Dolayısıyla kalkıp da onlara 'Kürtlerin abisi' gözükmesi yanlış. En çok onlara zulmediyor, onları öldürüyor. Biz de o bölgedeki vatandaşlarımızı PKK'nın terör zulmünden kurtarmak, onların canlarını, mallarını, ırzlarını korumak için bütün emniyet güçleriyle oradayız. Vatandaşlarımızı inşallah PKK terör örgütünün zulmünden kurtaracağız ve terör örgütleri kesinlikle bitecek. Şu anda emniyet güçlerimiz, askerlerimiz orada sürekli operasyon yapıyor. Şehirlerdekiler temizlendi, kırsal alanda şu anda operasyonlar devam ediyor."

Eroğlu: "Pkk Terör Örgütü En Çok Kürtlerin Düşmanı" - Afyonkarahisar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: 'Pkk Terör Örgütü En Çok Kürtlerin Düşmanı' - Afyonkarahisar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement