Eroinli Özel Kemerleri Avrupaya Sevk Ederken Yakalandılar - Son Dakika
Güncel

Eroinli Özel Kemerleri Avrupaya Sevk Ederken Yakalandılar

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda, Büyükçekmece'de bir adreste yüklü miktarda eroin olduğu belirtildi.

07.06.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda, Büyükçekmece'de bir adreste yüklü miktarda eroin olduğu belirtildi. Bunun üzerine çalışma başlatan İstanbul Narkotik Polisi belirtilen adresteki 3 katlı binayı izlemeye aldı. Adrese gelip giden şüphelileri adım adım takip eden ekipler, şüphelilerin adrese pantolon kemeri ve kemer tokası getirdiğini belirledi. Şüphelileri 1 hafta boyunca fiziki takibe alan narkotik ekipleri, geçtiğimiz çarşamba günü adrese baskın yaptı. Koç başı ile kapısı kırılan adrese giren ekipler, bin 779 poşet içinde, kemerlerin arasına zulalanmış ve zulalanmak üzere hazırlanmış 138 kilo eroin ve 1 tabanca ele geçirdi. Ayrıca, 7 bin 965 TL ile 3 bin 150 Euro'ya da el konuldu.

PENCEREDEN ATLADI BACAĞINI KIRDI

Operasyonda, şebeke elebaşı olduğu öne sürülen A.K. Ö.K. ve E.Ş. ile şebeke üyesi oldukları belirtilen A.S., S.A, S.K., N.K, ve A.K. gözaltına alındı. Şebeke üyesi A.K.'nın operasyon sırasında pencereden atladığı için bacağının kırıldığı belirtildi. Gözaltındaki şüpheliler bugün Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

X-RAY CİHAZINDA BELLİ OLMASIN DİYE KARBON KAĞIDINA SARDILAR

Şebekenin eroini kemer içerisine yerleştirirken yaptığı işlemler emniyet tarafından tespit edildi. Edilen bilgiye göre; kalıp halinde doğu ülkelerinden getirilen eroin önce şebeke üyeleri tarafından toz haline getirildi. Ardından kemerlerin arasına koymak poşetlere dolduruldu. 70 ila 77 gram eroin doldurulan poşetler karbon kağıdına sarıldı. Daha sonra ise kemerlerin arasına koyularak dikim işlemi gerçekleştirildi. Şebekenin X -ray cihazlarında eroinin belli olmaması için karbon kağıdı kullandığı belirtildi.

AVRUPA'YA GÖNDERECEKLERDİ

İhbar üzerine başlatılan operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun doğu illerinden geldiği belirtildi. Emniyetin yaptığı tespitte şebekenin uyuşturucuyu Avrupa'ya göndermeyi planladığı öğrenildi. Uyuşturucunun yakalanmasına neden olan ihbarcının ödül alacağı da ifade edildi.

OPERASYON ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyon polis kameralarına yansıdı. Görüntülerde, polisini adrese gidişi, kapının koçbaşı ile kırılması, şüphelilerin gözaltına alınması görülüyor. Ayrıca adreste yapılan aramalarda kameralara yansıyor. Arama görüntülerinde, kemerler arasındaki uyuşturucular ve kemerler arasındaki poşetler içinde bulunan eroinler görüntüler arasında bulunuyor. Ayrıca pencereden atlayan A.K.'nin ambulansa bindirilmesi de görüntüler arasında yer alıyor.

HA - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eroinli Özel Kemerleri Avrupaya Sevk Ederken Yakalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement