Erol Erdoğan, İstanbul 1. Bölgeden AK Parti Aday Adayı - Son Dakika
Politika

Erol Erdoğan, İstanbul 1. Bölgeden AK Parti Aday Adayı

Erol Erdoğan, İstanbul 1. Bölgeden AK Parti Aday Adayı

İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan, 2015 seçimlerinde AK Parti’den İstanbul 1. bölgeden milletvekilliği aday adayı oldu.

19.02.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan, 2015 seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 1. bölgeden milletvekilliği aday adayı oldu.

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına eşi Vildan Erdoğan ile gelerek müracaat formunu parti yetkililerine teslim etti. Erol Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığına yeni seçilen Selim Temurci'yi de ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Adaylık başvurusundan sonra soruları cevaplandıran Erol Erdoğan, gençliğinden beri siyasetin içinde olduğunu hatırlatarak, "Yeni Türkiye idealinin gerçekleştirilmesi sürecinde sorumluluk üstlenmek istiyorum. Yeni Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ısrarla tekrar ettiği medeniyet değerleri üzerinden yenilenmiş bir ruh, cesaret, inanış ile kurulacak. Ben de, eğitim politikaları, çocuk duyarlılıkları, fıtrat-medeniyet perspektifine dair bugüne kadar yaptığım çalışmalarımı AK Parti milletvekili olarak TBMM'de sürdürmek ve yasama faaliyetlerine katkı sunmak istiyorum" dedi.

Erol Erdoğan daha önce Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve HAS Parti Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştı. Erdoğan'ın yöneticilikleri arasında ÖNDER İmam Hatip Mezunları Derneği Genel Sekreterliği, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Marmara Üniversitesi Fakülte Sorumluluğu ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İSMEK Genel Koordinatörlüğü ve ARGETUS Araştırma Grubu Danışmanlığı da yer alıyor.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1994 yılında mezun olan Erol Erdoğan Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans yaptı. Erdoğan'ın yayımlanmış 2 kitabı ile eğitim politikaları, çocuk duyarlılıkları, siyasi katılım, kent kültürü, çözüm süreci ve medeniyet konularında çok sayıda makalesi bulunuyor.

Çevresinde 'kurucu karakter' olarak tanınan Erol Erdoğan'ın başlattığı veya kurucu ekiplerinde bulunduğu çalışmalardan bazıları şunlar: "Sosyal Politikalar Dergisi, İSMEK El Sanatları Dergisi, Mavikuş Çocuk Dergisi, Şehrengiz Dergisi, Yeni Dünya Dergisi, Bengisu Edebiyat Dergisi, Nida Dergisi, Çanakkale Savaşları üzerine tematik yayıncılık yapan Yarımada Yayınları, Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi, Başarı ve Centilmenlik Ödülleri. Bu Bayram Çocuklarımızın Etkinliği, Vakıf Medeniyeti Yılları, Türkiye Çanakkale Okuyor Kampanyası, AK Parti Çocuk ve Şehir Çalıştayı".

Çocukluğundan itibaren İstanbul'un farklı semtlerinde yaşayan Erol Erdoğan biyografisinin 'Ben ve İstanbul' bölümünde İstanbul'a dair şu notlara yer vermiş: "1979'dan beri İstanbul'da yaşıyorum. Üsküdar, Beykoz, Erenköy, Çekmeköy, Sultanbeyli, Fatih, Hasköy kendimi ait kabul ettiğim ve hayatımda yeri-etkisi olan semtlerdir. Çok sevdiğim Boğaz, Şile ve Adalar'ı ise İstanbul'un doğaya ve gökyüzüne açılan pencereleri olarak görürüm".

2013 yılında İz Yayıncılık'tan çıkan İnsan Mevsimi adlı kitabında ise İstanbul'a özel bir bölüm ayıran Erdoğan yazılarının birinde İstanbul'a dair şöyle demiş: "İstanbul'u seversen o da sana bu şehirde nasıl yaşanacağını öğretir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erol Erdoğan, İstanbul 1. Bölgeden AK Parti Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement