Erozyon Sahasına Teknik Geziler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Erozyon Sahasına Teknik Geziler Sürüyor

Erozyon Sahasına Teknik Geziler Sürüyor

Konya Akademi Çözüm Lisesi öğrencileri, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Müdürlüğü sahasında inceleme gezisi yaptı.

27.03.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Akademi Çözüm Lisesi öğrencileri, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Müdürlüğü sahasında inceleme gezisi yaptı.

Karapınar'a gelen öğrenciler, önce Karapınar Erozyon Önleme ve Araştırma sahasında sorumlu Ziraat Mühendisi Necati Şimşekli tarafından toplantı salonunda, slayt eşliğinde erozyonla mücadelenin dünü, bugünü ve yapılan çalışmalar ile ilgili öğrencilere geniş bilgiler verildi.

Yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı gezide öğrenciler, Gındam Yaylası ile Örnek Tepeyi gezdi.

Okulun coğrafya öğretmeni Şaban Sağlam, Karapınar erozyon sahasının, doğa laboratuarı görünümünde olduğunu belirtti.

Derslerde anlatılan yerleri, öğrencilerinin bizzat görmesi için geziyi düzenlediklerini belirten Sağlam, "Bölgedeki çalışmalara ve kazanılan başarılara öğrencilerimiz şahitlik etti. Derslerde anlatılanlar ile burayı bizzat görmeleri arasında çok fark var. Bu teknik gezi çok faydalı oldu. Ayrıca, toprağımızın ve çevremizin değerini daha iyi anlama imkanı buldular." diye konuştu.

Okul Öğrenci Meclis Başkanı Ali Sami Dalgıç, incelemenin ardından yaşanılan çevrenin değerini bir kez daha anladıklarını kaydederek, "Kazanılan başarı bizlere ders olmalı." dedi.

Öğrenciler, daha sonra Meke Krater gölü ile Acıgöl'ü gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erozyon Sahasına Teknik Geziler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement