Ertan An, Tunceli Pertek'te Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ertan An, Tunceli Pertek'te Toprağa Verildi

Ertan An, Tunceli Pertek\'te Toprağa Verildi

İstanbul Atatürk Hava Limanı saldırısında hayatını kaybeden Ertan An, memleketi Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde toprağa verildi.

30.06.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Atatürk Hava Limanı saldırısında hayatını kaybeden Ertan An, memleketi Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde toprağa verildi. Alevi geleneklerine göre Pertek Cemevi'nde dini vecibeleri yerine getirilen Ertan An, daha sonra doğum yeri olan Orcan Köyü'nde defnedildi.İstanbul Aksaray'da Rus ve Özbeklerle ticaret yapan bir firmada çalışan ve olay günü ticaret yaptıkları 5 kişilik Özbekistanlı turist kafilesini götürdüğü Atatürk Hava Limanı'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Ertan An (38), memleketi Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Orcan Köyü'nde toprağa verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulans ile Elazığ'a getirilen Ertan An'ın cesedi, burada yakınları tarafından karşılandı. Yakınları tarafından alınan An'ın cenazesi, Pertek Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne getirildi. Pertek Cemevi Morgu'na getirilen An'ın cenazesini karşılayan Ertan An'ın annesi ve kardeşleri ile diğer yakınları, fenalık geçirdi. Bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahele ederken, saat 13.00'da Ertan An için Pertek Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki cenaze törenine HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü, Ertan An'ın annesi Fayime An, eşi Kader An, 6 kardeşi, ile birlikte Pertek Belediye Başkanı Recai Vural ile birçok vatandaş katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, çelenk gönderdi.

Ertan An için Pertek Cemevi'nde düzenlenen törende konuşan Alevi Dedesi Hüseyin Güler, İslam dinin barış ve kardeşliği emrettiğini belirterek, "Biliyorsunuz 2 gün önce İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda 43 canımız hunharca katledildi. Bizler bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz. Saldırının arkasında bulunan şer odaklarını lanetliyoruz. İslam adı altında, kalkıp insanları katleden ve bu güzel İslam dinini kirletenler ki İslam dini barışı, sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü, ahlakı emrederken, güzellikleri ortaya koyarken, İslam dini insanı öldürmeyi değil, yaşatmayı emderken, bu canilerin İslam dinini kulanarak hunharca, alçakça insan katletmesi, İslam dini ile hiçbir şekilde alakalı değil. Bunlara hayvan bile denilemez. Çünkü hayvan dersek hayvanlara hakaret etmiş oluruz. Hiçbir din, insan öldürmeyi emretmez. Böyle bir caniliği yapanlar asla insan değil, isimlerini bile ağzımıza alamayız. Bunlar canidir, bunlar kanla beslenen yaratıklardır, lanetliyoruz bunları ve bunların arkasındaki şer odaklarını" dedi.

Daha sonra Ertan An için Pertek Cemevi'nde Alevi geleneklerine göre dua okunup, cenaze namazı kılındıktan sonra tabut omuzlara alınarak, cenaze arabasına kondu. An'ın cenazesi, cenaze aracına konulurken annesi Fayime, eşi Kader ve bir çok yakını çığlık atarak tabuta son kez sarıldı. Burada baygınlık geçiren An'ın yakınlarına 112 hızır acil servis ekipleri müdahale etti.

Ertan An'ın cenazesi daha sonra konulduğu araçla doğum yeri olan Orcan Köyü'ne getirildi. Baba evinin önünde hellalik alındıktan sonra An'ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Patlamada hayatını kaybeden Ertan An'ın evli ve bir çocuk babası olduğu, eşi Kader An'ın ikinci bebeğine 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ertan An, Tunceli Pertek'te Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement