Ertekin: 2023 Yılı Hedeflerine Ulaşacağız - Son Dakika
Güncel

Ertekin: 2023 Yılı Hedeflerine Ulaşacağız

Ertekin: 2023 Yılı Hedeflerine Ulaşacağız

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertekin, 2023 yılı planlarına değinerek kişi başı 25 bin dolar milli geliri hedefine ulaşacaklarını söyledi.

02.03.2015 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın koordinatörlüğünün yürüttüğü TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu (GGK), ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu'nda tanışma toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin "Karamsarlıktan uzak durun, pozitif düşünün, kendinize güvenin, başarıya böyle ulaşabiliriz. Ayrıca bilinmelidir ki her şeye rağmen bir çıkış yolu mutlaka vardır" dedi.

Gerçekleşen toplantıya TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesinin Kuruluş, Çalışma Usul ve Esasları uyarınca; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Birecik Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın belirlediği üyeler, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ateş, Kalkınma Akademisi Derneği Başkanı Mahmut Barut, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Halil Bulut katıldı. Toplantıda, TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün, kurulun yapısı, gerçekleştirdiği ve planladığı faaliyetler hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Halil Görgün gerçekleştirdiği konuşmasında şunları paylaştı: "İlimizde genç girişimciler kurulu ŞUTSO koordinatörlüğünde gerçekleşmektedir. 122 delegemiz bulunmakta, 122 delegeyi gelen başvurulardan oda yönetim kurulları seçmekte, daha sonra da 122 delege icra kurulu listesini seçmektedir. Aldığımız kararları belirli bir kural ve istişare hassasiyetiyle alıyoruz fakat delegelerimizden aktif çalışmak isteyen arkadaşları proje komisyonlarına yazabiliriz. Bize iş yapan insan lazım, kurulda olmuş olmamış önemli değil, hatta delege olmayan ama iş yapmak proje üretmek isteyen insanlar varsa projelerde beraber çalışmaktan mutluluk duyarız. Yeni Dönem Programımız; GAP Tanıtım Grubu (Model girişim projesi) Meslek Liseleri Seminer ve Kariyer Programı, Yerel Girişimcilik Bülteni, Delege Eğitim Programı ve Toplantılar şeklinde öngörülmektedir. Tekrar söyleyelim projelerimizde yer almak isteyen ve aktif çalışmak isteyen arkadaşları aramızda görmek isteriz" dedi.

25 BİN DOLAR MİLLİ GELİR

TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün'ün konuşmasının ardından ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, 2023 yılındaki kişi başı 25 bin dolar milli gelir hedefi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Ertekin sunumunda, Şanlıurfa bazı sektörlerde potansiyelinin sadece yüzde 50'si kullanılsa dahi, 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşılabileceğini hatta geçebileceğini vurguladı.

Başkan Ertekin, sunumunda şunları aktardı: "Öncelikle ilimizin çok büyük potansiyeli bünyesinde barındırdığının altını çizelim. Yaptığımız bir araştırmada ilimizin toplam milli gelirinin 12 Milyar TL seviyelerinde olduğunu gördük. Malumunuz hükümetimizin, 2023 hedefi var, kişi başı mili gelirin 25 Bin Dolar olması hedefleniyor. Bizlerde acaba biz hangi noktadayız, acaba bu milli geliri yakalayabilecek pozisyonumuz var mı diye merak ettik, yaptığımız araştırmalarda ise şu sonuçları gördük. Tarım sektöründen 33,9 milyar TL, Urfa Fıstığı 7,5 Milyar TL, Mera 1,6 Milyar TL, Pamuk İşlenmesi 19,2 Milyar TL, Üzüm (meyve) İşlenmesi 5,2 Milyar TL, Şanlıurfa yıllık ortalama 3000 saat güneş ışığı almakta ve bu sektörde de oldukça önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Bu sektörden yaklaşık yenilenebilir enerjiden 16,8 Milyar TL, Hali hazırda milli gelirimizin yüzde 31'i hizmet sektöründen elde edilmekte, 2023'te de oranın aynı olacağı tahmin edilmektedir. Dolayısıyla 40 Milyar TL hizmet sektöründen elde edilebilir. Turizm yönünden de önemli bir kent Şanlıurfa, bu sektörden de yaklaşık 6,6 Milyar TL gelir hedefliyoruz. Toplamda 130,8 milyar TL ediyor. Bu rakam bizim hedeflere ulaşabileceğimizi hatta geçebileceğimizi gösteriyor" diye konuştu.

'POZİTİF DÜŞÜNÜN'

"İlk bakışta bu rakamların yakalanması zor gibi gözükse de kendimize güvenmeliyiz" diyen Ertekin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu rakamları yakalayabilecek potansiyelimiz var. Çalıştıktan sonra başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Topyekûn çabalarımızla ancak bu hedefe ulaşabiliriz. İlimizin hak ettiği yere ulaşabilmesi için tüm Şanlıurfalıların çalışmasına, gayretine aklına ve fikrine ihtiyacımız var. Bu konuda sizlere güveniyoruz. Karamsarlıktan uzak durun, pozitif düşünün, kendinize güvenin, başarıya böyle ulaşabiliriz. Ayrıca bilinmelidir ki her şeye rağmen bir çıkış yolu mutlaka vardır. Bizler genç girişimcilerimiz ve iş hayatına atılmak isteyen tüm vatandaşlarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." Toplantı, geçen dönem Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığını yürüten Mahmut Barut'a plaket verilmesi ve üyelerin sorularının cevaplanmasının ardından son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ertekin: 2023 Yılı Hedeflerine Ulaşacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement