Ertekin, İskilip Belediye Başkanlığına Aday - Son Dakika
Yerel

Ertekin, İskilip Belediye Başkanlığına Aday

Ertekin, İskilip Belediye Başkanlığına Aday

Çorum eski İl Genel Meclis Başkanı ve Anıtlar ve Müzeler eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ertekin, İskilip'i örnek ve marka bir kent yapacaklarını açıkladı.

01.11.2013 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum eski İl Genel Meclis Başkanı ve Anıtlar ve Müzeler eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ertekin, İskilip'i örnek ve marka bir kent yapacaklarını açıkladı.

Eski Çorum İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Ertekin, AK Parti'den İskilip Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Ertekin, hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Halkın ve hakkın rızası için çalışacaklarını dile getiren Ertekin, "İskilip'te günlük hayatı kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecek ve toplumsal huzuru pekiştirecek bu düşüncelerimi önerilerinizle zenginleştirilmiş projeler halinde tatbik imkanı bulursam, İskilip'in çok farklı bir görüntüye kavuştuğunu, daha canlı, bayındır ve yaşanabilir bir ilçe olduğunu göreceksiniz. İskilip'i diriltecek bu projelerin gerçekleştirilmesinde en büyük güç kaynağım başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerimiz, il ve siz ilçe yöneticileri başta olmak üzere bütün İskilip halkı olacaktır. İnancımız odur ki; halka hizmet hakka hizmettir. İskilip'te sevgi, saygı ve dayanışma kültürünü hakim kılarak hiçbir partisel ayrım gözetmeksizin azimle çalışarak hedefim; halkın ve hakkın rızasını kazanmaktır. Bu tablonun gururu da öncelikle AK Parti ailemizin ve birlikteliğimizin eseri olacaktır" diye konuştu.

Belediye başkanlığı görevine rutin belediye hizmetlerini koordine etmek için değil, bürokratik tecrübesi ve bilgi birikimime güvenerek, sıra dışı bir başkan portresi çizmek amacıyla talip olduğunu belirten Ertekin, "İskilip'e yakışır bir terminal inşa etmek, şehir merkezindeki trafik karmaşasını çözümlemek, Bayat ilçe yoluna kadar olan çay kenarı alanlarda arsa üreterek ilçenin yatay gelişimini hızlandırmak, TOKİ'nin ilçeye yatırım yapmasına imkan sağlamak ve İskilip'i çıkmaz sokak konumundan kurtarmak amacıyla mevcut Çorum- Tosya yolu çalışmalarının yanı sıra,Obruk barajı kenarından Oğuzlar-İskilip bağlantısını gerçekleştirmek, Dodurga- Osmancık, Hamamözü gibi ilçelerin Ankara bağlantılarını bu güzergah üzerinden yapmalarını sağlamak" hedeflerimizden bazıları" dedi.

Obruk baraj gölünde başlatılmış olan tatlı su balıkçılığını ve baraj gölü kenarında sosyal tesis kurulmasını teşvik etmek için çalışacaklarını dile getiren Ertekin, ayrıca tarihi İskilip Kalesi'nin sur onarımlarını tamamlatarak, kale içi düzenlenmesi ve ışıklandırılması yapıp halkın ve ziyaretçilerin hizmetine sunmayı planladıklarını belirtti.

Tarihi Kentler Birliği ve tescilli kültür varlıklarının onarımına katkı fonu'ndan sağlanacak desteklerle ilçede sivil mimarlık örneği yapıların restorasyonlarını gerçekleştirmeyi istediklerini dile getiren Ertekin, "Başlatılmış olan kültür varlığı "arasta" ve bina restorasyonlarına hızla devam edilerek, hanımların el ve ev ürünlerini pazarlayabilecekleri mekanlar olarak fonksiyonel edilmelerini sağlayacağız. Beypazarı ve Safranbolu örneklerini hayata geçirerek İskilip'i örnek ve marka şehir yapacağız. Ayrıca uygun alanlarda semt sahaları inşa ederek her ilçede branşta sporun gelişmesine katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Her mahalleye içinde spor aletlerinin de yer aldığı, özellikle bayanların yararlanacağı küçük ölçekli parklar ve süs havuzları yapmayı planladıklarını kaydeden Ertekin, "İskilip'in engebeli coğrafi yapısından yararlanarak oturma ve seyir terasları, yeni çay bahçeleri inşa edeceğiz. Öncelikle geleneksel kültürümüze uygun tam donanımlı düğün salonları yapmak, belediye imkanları elvermediği takdirde; yap-işlet-devret modeline işlerlik kazandıracağız. Meslek Yüksekokulu bünyesinde çok öğrencili bölümler ve ayrıca fakülte açılmasını teşvik ederek öğrenci potansiyelini artıracağız. Ayrıca dağıtımı yapılan askeri birliklerden birisinin İskilip'te konuşlandırılmasını sağlamak için çalışacağız" diye konuştu.

Belediye-üniversite işbirliği ile ilçenin sosyal ve kültürel hayatını geliştirmek için gayret göstereceklerini dile getiren Ertekin, ayrıca üretken ve donanımlı kuşakların yetişmesine ortam yaratmak için tüm imkanları seferber edeceklerini kaydetti. Ertekin, bu kapsamda ilçedeki başarılı öğrencileri ödüllendireceklerini bildirdi.

Belediye başkanı olduğu taktirde ilçeye Gençlik Merkezi ve Kadın Kültür Evi kazandıracaklarını anlatan Ertekin, "İlçemizle bağı kalmamış, ilçe özlemi çeken, nostalji yaşamak isteyen hemşehrilerimiz için İskilip'te, apart ve stüdyo daire tarzında "sıla evleri" projesini hayata geçireceğiz. Bu sayede il dışından elen hemşehrilerimizin sıla özlemini gidererek konaklamalarına imkan sunacağız. İskilipli bürokratlar ve bilim adamlarıyla ilçenin geri kalma nedenleri, çözüm yolları gibi konularda istişari toplantılar yapılarak, ortak akıl ve kalkınma modelini oluşturup bakanlıklardan daha çok hizmet alınması için çalışacağız. İlçede girişimcilik ruhunu canlandırarak şirketleştirmeyi özendireceğiz. Ağaçlandırma, meyvecilik ve organik tarımın desteklenerek ilçede bahçe kültürünü yeniden canlandıracağız. Arazi yollarının ve su arklarının standardizasyonu yükseltip harap mülklerin yeniden bakımını özendireceğiz. İskilip'e has meyve türleri ve cinslerinin tescillerini yaptırarak, özgün fidan üretimini teşvik edeceğiz. Belediye-halk işbirliğine zemin hazırlamak üzere yılda birkaç defa mahalle toplantıları düzenleyerek halkın nabzını tutacağız. Beklentileri tespit ederek olabilirliği olanları hayata geçireceğiz. Türkiye'de ilk kez "muhtarlar ofisi" oluşturarak yerel yönetici dayanışmasını, köy ve mahalle muhtarlarının sabit mekan ihtiyacını karşılayacağız" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ertekin, İskilip Belediye Başkanlığına Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement