Ertuğrul Kürkçü: "Olgunlaşmış Olan Çözüm Sürecine En Ufak Bir Zarar Gelsin İstemeyiz" - Son Dakika
Politika

Ertuğrul Kürkçü: "Olgunlaşmış Olan Çözüm Sürecine En Ufak Bir Zarar Gelsin İstemeyiz"

Ertuğrul Kürkçü: "Olgunlaşmış Olan Çözüm Sürecine En Ufak Bir Zarar Gelsin İstemeyiz"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Olgunlaşmış olan çözüm sürecine en ufak bir zarar gelsin istemeyiz.

24.03.2014 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Olgunlaşmış olan çözüm sürecine en ufak bir zarar gelsin istemeyiz. Bu zararı kendi elimizle vermeyiz" dedi.

Partisince seçim çalışmaları kapsamında Ardahan'a gelen Ertuğrul Kürkçü, Kaptanpaşa Mahallesi'nde bulunan Dursun Akçam Kültür Evi'nde düzenlenen programda konuştu.

Kürkçü, HDP'nin PKK'nın yan örgütü olduğu yönünde kendilerine sürekli sorular yöneltildiğine dikkat çekerek, "Hayır, efendim PKK başlı başına bir örgüt ve onun yanı falan yok. Onun kendi meşrutiyeti var, kendi siyasetini sürdürüyor. Bizim aramızda PKK'yı seven de olabilir onu eleştiren de olabilir. Fakat bizim meselemiz bu değil. PKK kendi hakikatine ve varlığına sahip, o devletle ve hükümetle kendi temasını sürdürüyor. Biz ise gündelik politika ve toplumsal muhalefet zemininde her türlü inançtan insanı bir araya getiren barındıran bir ortak hareketiz. Dolayısıyla yan kol ön kol falan değiliz. Bizim tartışmalarımızın hepsi açıkta yapılıyor, halktan saklamak istediğimiz hiçbir faaliyetimiz yok. Bizi tıpkı pencerenin öbür tarafındaki gibi açıkça görebilirsiniz. Bütün bu vesveselere de gerek yok" dedi.

Kürkçü, çözüm süreciyle ilgili olarak da, "AK Parti giderse çözüm bitmez, çünkü Öcalan'ın ilk çözüm görüşmeleri Demirel ile İnönü'nün hükümeti sırasında oldu. 1993 yılında Özal ile görüşmelere başlandı, şimdi 2014, demek ki bir 20 yıllık tarihi var bu müzakere sürecinin... Kimler geldi kimler geçti, o nedenle biz o kadar panikledik. Tabii ki şimdi olgunlaşmış olan çözüm sürecine en ufak bir zarar gelsin istemeyiz. Bu zararı kendi elimizle vermeyiz" ifadelerini kullandı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ertuğrul Kürkçü: 'Olgunlaşmış Olan Çözüm Sürecine En Ufak Bir Zarar Gelsin İstemeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement