Ertuğrul Kürkçü: "Tahir Elçi Suikaste Kurban Gitti" - Son Dakika
Politika

Ertuğrul Kürkçü: "Tahir Elçi Suikaste Kurban Gitti"

Ertuğrul Kürkçü: "Tahir Elçi Suikaste Kurban Gitti"

Halkların Demokratik Kongresi (HDP) Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

28.11.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDP) Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Elçi'nin öldürülmesini suikast olarak nitelendiren Ertuğrul Kürkçü, "Elçi'nin çok daha iyi korunması gerektiği apaçıktı. Bizzat kendisini korumakla yükümlü olanların arasında suikasta kurban gitti" dedi.

HDP Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Beyoğlu'nda bulunan Cezayir Restoran'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

"Bugün Tahir Elçi bir suikast sonucu kaybettiğimizi HDK meclis toplantısında haber aldık. Hepimiz son derece üzgünüz" diyen Ertuğrul Kürkçü açıklamasında, "Hepimizin başı sağ olsun. Bir an önce bu cinayetin faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.  Tahir Elçi'nin bir suikasta uğradığını düşünüyoruz. Daha önce benzer suikastlara uğrayanlar gibi önce hedefe konularak kötülendi, bir cadı kazanına atıldı. Yargı süreci başlatıldı ve ardından da hayatına son verildi. Tahir Elçi göze batan bütün muhaliflerin başına gelenle cezalandırıldı" ifadesini kullandı.

Kürkçü, "Doğrudan doğruya başına ateş edildi. Ateş eden elini kolunu sallaya sallaya gitti. Bunun bir suikast olduğunu aklımızla gördüğümüz gibi görüntülerden ve görgü tanıklarından da çıkarıyoruz. Bir kere olsun katillerin kimler olduğuna dair bilgi kamuoyuyla paylaşılmayacak mı? Ne yazık ki bu olayda  Elçi'nin katilleri gölgede bırakılmak isteniyor. Elçi'nin davasını güttüğü Kürt halkının bütün siyasi öncüleri bu suikastın peşini bırakmayacak" diye konuştu.

"ELÇİ'NİN ÇOK İYİ KORUNMASI GEREKTİĞİ APAÇIKTI"

Elçi'nin öldürülmesini suikast olarak yorumlayan Kürkçü, "Elçinin çok daha iyi korunması gerektiği apaçıktı. Bizzat kendisini korumakla yükümlü olanların arasında suikasta kurban gitmesi, bu suikastın el birliğiyle gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Yarın Diyarbakır'da olacağız, son görevimizi yapacağız. Diyarbakır halkının Tahir Elçi'nin hak ettiği bir saygıyla sonsuzluğa uğurlanmasına engel olunmamasını temenni ederiz. Elçinin yeri sonsuzluğa kadar kalbimizdedir. Kendisine yöneltilen mermilere doğru yürüyen bir insan karşısında düşmanları bile eğilecektir. Onun katilleri karşısında biz de onun gibi boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kürkçü'nün ardından söz alan Sabahat Tuncel ise, "Tahir Elçi, 4 ayaklı minarenin bu çatışmalardan etkilenmesine tepki göstermek için oradaydı. 4 ayaklı minareye yapılanı birkaç gün önce suikast olarak nitelendirmişti. Bugün kendisi bir suikaste kurban gitti" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ertuğrul Kürkçü: 'Tahir Elçi Suikaste Kurban Gitti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement