Ertuğrul Özkök: Hepimizin Görevi Böyle Bir Darbe Girişimine Karşı Çıkmaktır - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Özkök: Hepimizin Görevi Böyle Bir Darbe Girişimine Karşı Çıkmaktır

Hürriyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Ertuğrul Özkök, "Bu ülkeye askeri darbelerden hiçbir hayır gelmemiştir.

16.07.2016 02:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Ertuğrul Özkök, "Bu ülkeye askeri darbelerden hiçbir hayır gelmemiştir. Böyle bir darbeden de hayır geleceğine asla inanmıyorum. Seçimle gelen insanların, seçimle işlerine devam etmesi, seçimle ayrılmalarıdır. Hepimizin görevi böyle bir darbe girişimine karşı çıkmaktır. İçinde çalıştığım grubun DNA'larında da bu yazılı" dedi.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Ertuğrul Özkök, CNN Türk'e canlı telefon bağlantısı ile bağlanarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkeye askeri darbelerden hiçbir hayır gelmemiştir. Böyle bir darbeden de hayır geleceğine asla inanmıyorum. İhtiyacımız olan tek şey, demokrasi, demokrasi, demokrasidir. Seçimle gelen insanların, seçimle işlerine devam etmesi, seçimle ayrılmalarıdır. Türkiye'nin medeni bir ülke olmasını isteyen insanların, böyle bir darbe girişimine karşı olması gerekir. Aması, maması yok bu işin.

HEPİMİZİN GÖREVİ BÖYLE BİR DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI ÇIKMAKTIR

Hepimizin görevi böyle bir darbe girişimine karşı çıkmaktır. TSK'nın da böyle bir şeye tenezzül edeceğini düşünmüyorum TSK'nın yeterince tecrübesi var. iyi haber komutanların bu işin içinde olmaması. Komuta zincir içerisinde hareket olamaması. Ama askeri darbelerden hiç kimseye yarar gelmez. Bundan sonra bu ülkenin yolunu belirleyecek olan demokrasi ve hepimizin üzerinde birleşeceği güzel bir anayasadır. Böyle bir darbe girişimini aklı olan hiç kimsenin desteklememeli. Bu hareketin başarılı olması ihtimali olacağını da zannetmiyorum.

İÇİNDE ÇALIŞTIĞIM GRUBUN DNA'LARINDA DA BU YAZILI

Grubumuzun da düşüncesinin bu olduğuna eminim. Aydın beyin düşüncesinin de, hepimizin düşüncesinin de bu olduğuna eminim. Hayatlarını görecelikten kazananlar asla ve asla böyle bir olayı desteklemezler. Bütün güçleri ile karşı çıkarlar. Bu yüzden hepimiz, sivil rejimin demokrasinin yanında yer almalıyız. Amasız yer almalıyız. İçinde çalıştığım grubun DNA'larında da bu yazılı.

ASKERİ DARBELERDEN ÇOK ÇEKMİŞ BİR ÜLKEYİZ

Askeri darbelerden çok çekmiş bir ülkeyiz. Bir tanesini daha yaşamaya bizim ne ihtiyacımız ne de tahammülümüz var. Olmamalıdır diye düşünüyorum. Herkesin de karşı çıkması gerekiyor diye düşünüyorum." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ertuğrul Özkök: Hepimizin Görevi Böyle Bir Darbe Girişimine Karşı Çıkmaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement