Erü'de Çevreci Levha Dikkat Gelengi Çıkabilir - Son Dakika
Güncel

Erü'de Çevreci Levha Dikkat Gelengi Çıkabilir

Erü\'de Çevreci Levha Dikkat Gelengi Çıkabilir

Erciyes Üniversitesi kampusda iki refüje, çevrecilik ve hayvan sevgisine örnek olmak üzere, Anadolu Sincabı olarak bilinen gelengiler için "Dikkat, Gelengi Çıkabilir" levhası konuldu Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Yetim, kampus alanında rektörlük binası ile Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu arasındaki ana yoldaki refüje, "Anadolu Sincabı" olarak tanımlanan ve halk arasında Gelengi diye bilinen hayvanların otomobillerin altında ezilmemesi için uyarıcı bir levha koyduklarını söyledi.

23.04.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi kampusda iki refüje, çevrecilik ve hayvan sevgisine örnek olmak üzere, Anadolu Sincabı olarak bilinen gelengiler için "Dikkat, Gelengi Çıkabilir" levhası konuldu

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Yetim, kampus alanında rektörlük binası ile Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu arasındaki ana yoldaki refüje, "Anadolu Sincabı" olarak tanımlanan ve halk arasında Gelengi diye bilinen hayvanların otomobillerin altında ezilmemesi için uyarıcı bir levha koyduklarını söyledi. Prof.Dr. Yetim, geçtiğimiz günlerde Sabancı Kültür sitesinde Gelengilerle ilgili toplantı düzenlediklerini, ayrıca kampus alanında toprak bir alanın, ERÜ rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur'un talimatıyla, hiçbir düzenleme yapılmadan doğal haliyle Gelengilere bırakıldığını bildirdi. Ögretim üyeleri ile ögrencilerin?? Gelengiler, üniversiteye okumaya gelmiş?? diye espriler yaptığını belirten Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Yetim, bu konuda şunları söyledi " Halk arasında Gelengi olarak bilinen, Anadolu Sincabı ve tarla faresi olarak adlandırılan hayvanlar, rektörlük binamızın çevresini adeta mesken tuttu. Bu hayvanlar,asfalt yola da çıkıp, araçların altında kaldıklarında ezilerek ölüyorlar. O nedenle çevre bilinci içinde hareket edip, gelengileri korumak, trafikte ölmemeleri için iki ayrı yere uyarıcı levha koyduk. Gerçekten dikkat çekti. Kampusdaki araç sürücüleri, buraya geldiklerinde yavaşlayıp, gelengilerin yolun karşısından karşısına geçmelerine dikkat ediyor. Rektörlük binamızın önündeki yeşil alan ile çevresini mesken tutan gelengileri böylece korumuş oluyoruz.??

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erü'de Çevreci Levha Dikkat Gelengi Çıkabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement