Erü Dişhekimliği'nde 'Yeminli' Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Erü Dişhekimliği'nde 'Yeminli' Mezuniyet Töreni

Erü Dişhekimliği\'nde \'Yeminli\' Mezuniyet Töreni

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Dişhekimliği Fakültesi'nde 7'nci dönem mezuniyet töreni düzenlendi.

03.10.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Dişhekimliği Fakültesi'nde 7'nci dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Fakülteden mezun olan 58 genç dişhekimi, törende 'Dişhekimliği Yemini' etti.

Dişhekimliği Fakültesi'nin mezuniyet töreni, ERÜ Kampusu içerisinde yer alan Sabancı Kültür Sitesi'nde yapıldı. Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Ercan Teke, 12'NCİ Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, ERÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adnan Öztürk'ün, öğrencilerden görevlerini en iyi biçimde yapmalarını, vatanlarını, milletlerini sevmelerini isterken, "Semih Terzi gibi bir hain değil, Ömer Halisdemir gibi bir kahraman olmanızı dilerim" sözleri salonda uzun süre alkışlandı.

Rektör Prof.Dr. Muhammet Güven de mezun olan gençlere "Meslektaşlarım" diye seslenirken "Öğrencilik yıllarınız bitti ve meslek hayatına atılacaksınız. Ancak öğrenmeye ve güncel gelişmeleri takip etmeye devam edeceksiniz. Kiminiz siyasete atılacak ve ülkemizin sağlık politikalarının oluşmasında söz sahibi olacaksınız. Kiminiz de mesleğinde uzmanlaşmak isteyecek ve uzmanlık sınavlarına hazırlanacaksınız. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum. Sizlerden şunu istiyoruz, bu ülkeye iyi işler yapmanızı ve en iyi şekilde yapmanızı istiyoruz. Ailelerinize de çok teşekkür ediyorum, sizler gibi iyi gençler yetiştirdikleri için. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Törende daha sonra Kayseri'nin deneyimli Dişhekimlerinden Halit Erkiletlioğlu, genç meslektaşlarına 'Dişhekimliği Yemini' ettirdi. Genç Dişhekimleri, birbirlerinin omuzlarından tutarak Erkiletlioğlu'nun okuduğu metni tekrar etti.

Mezunların yemini, salondakiler tarafından alkışlandı. Erkiletlioğlu, "Sizlerin yaşadığı bu heyecanı ben de tam 47 yıl önce İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nden mezun olurken yaşamıştım. Bir başka deyişle sizler de benim şahsımda 47 yıl sonraki yani 2063'teki halinizi görebilirsiniz" dedi. Yeminin ardından dönem birincisi Gizem Yeşilyurt'a belgesini ve plaketini Kayseri Valisi Süleyman Kamçı verdi. Yeşilyurt daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra mezunlar tek tek mezuniyet belgelerini protokolün ve öğretim üyelerinin elinden aldıl. Tören mezunların havaya kep fırlatmasıyla sona erdi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erü Dişhekimliği'nde 'Yeminli' Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement