Erü Hukuk Fakültesi 9. Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Erü Hukuk Fakültesi 9. Dönem Mezunlarını Verdi

Erü Hukuk Fakültesi 9. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi 9. dönem mezunlarını verdi.

13.06.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi 9. dönem mezunlarını verdi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda Hukuk Fakültesinden 157 öğrenci mezun oldu.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, hukukun amacının adalet olduğunu ve bir hukukçu için adalet tesisinin her şeyden önce geldiğini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Doğan, "Sevgili öğrenciler, hukukçu olarak hangi mesleği icra ederseniz edin, bağımsızlığınızdan taviz vermeyerek dik durun, tarafsızlıktan şaşmayarak adil olun. Çalışmak düsturunuz olsun. Fakülte yıllarında biriktirdiğiniz bilgi sermayeniz ve edindiğiniz adalet anlayışınız, kazanma değil hak etme, haklıya hakkını teslim etme yarışında size yeterince yardımcı olacaktır. Hukukun amacının adalet olduğunun ve bir hukukçu için adalet tesisinin her şeyden önce geleceğinin şuurunda olarak, vicdanınızı tatmin etmeyen bir kararın adil olmasının imkansızlığını göz ardı etmeden adaletin temsilciliğini yapın. Adaletin doğru, hızlı ve etkili, tecellisi için yargı mekanizmasının her aşamasında elinizden geleni yapın. Temel amacınızın insana hizmet olduğunu aklınızdan çıkarmayın. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır ilkesi temel felsefeniz olsun. Mezuniyetinizin tüm adalet camiasına ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor hepinize teşekkür ediyorum. Yolunuz açık bahtınız aydınlık olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Servet Kübra Kılınç tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.

Daha sonra mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından tören son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erü Hukuk Fakültesi 9. Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement