Eruh'ta Kar Serinliği - Son Dakika
Yerel

Eruh'ta Kar Serinliği

Eruh\'ta Kar Serinliği

Siirt’in Eruh ilçesinde Çırav Dağı’na yağan kar, yaz aylarında gençler tarafından çuvallara doldurulup hayvan sırtında ilçe merkezine getirilerek, satılmaya başlandı.

01.07.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Eruh ilçesinde Çırav Dağı'na yağan kar, yaz aylarında gençler tarafından çuvallara doldurulup hayvan sırtında ilçe merkezine getirilerek, satılmaya başlandı.

Eruh'ta ilçe merkezine yaklaşık 10 ile 15 kilometre uzaklıktaki sarp kayalıkların ardında bulunan Çırav Dağı'na sabah erken saatlerinde giden gençler, serin yaylalardan karları toplayarak, zorlu bir dağ yolculuğunun ardından ilçe merkezine getirtip, satıyor. Mesut Taş adlı satıcı, bu yolla para kazanmak isteyen gençlerin Çırav'a çıkarak zorlu dağlarda topladıkları karı Ramazan sofralarına ulaştırdığını aktardı. Sattıkları kardan az para kazandıklarını aktaran Taş, "Yıllar önce buzdolabının olmadığı dönemlerde sıcakların en yoğun olduğu Haziran ve Temmuz aylarında dağlardan kar getirtiliyordu. Bu zamanla gelenek haline geldi. Ayrıca sıcaklarını yoğun olduğu dönemde kar hasreti çekenler yüreklerinin ferahlatması için rağbet gösteriliyor" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eruh'ta Kar Serinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement