Erürker: "Aydın Tarımla Şahlanacak" - Son Dakika
Güncel

Erürker: "Aydın Tarımla Şahlanacak"

AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hakan Çağlar Erürker, etkili tarım politikaları ile bölge refahının artacağını söyledi.

23.02.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hakan Çağlar Erürker, etkili tarım politikaları ile bölge refahının artacağını söyledi.

Aydın Nazilli doğumlu ve dolayısıyla tarımcılığın içinden gelen bir isim olan Hakan Çağlar Erürker, akademisyen kişiliği ve memuriyet deneyimini siyasete taşıma kararı alarak, Aydın'dan AK Parti Milletvekili aday adayı oldu. Tarım sektörünün çekirdeğinden yetişmiş, AB İşleri Uzmanı Hakan Çağlar Erürker, özellikle tarım ürünlerinin etkin değerlendirilmesi ile bölge refahının artması ve milli ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla AK Parti'den siyasete girme kararı aldığını açıkladı.

Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak, daha sonra da T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı'nda AB İşleri Uzmanı olarak görev yapmış olan Hakan Çağlar Erürker, Nazilli ve aydında tarım alanında faaliyet gösteren birçok firma ve birliğin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi. Hakan Çağlar Erürker, adaylığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

"Nazilli'nin her alanına hakimim Devlet memuru ve akademisyen olmam hasebiyle bugüne değin aktif siyasetin içinde yer almamakla birlikte; kendimi her zaman AK Parti'nin bir parçası olarak gördüm. Bu büyük davaya hizmet etmek için gerek eğitim, gerekse iş hayatımda kendimi geliştirerek hazırlandım. Milletvekili aday adayı olduğum Aydın ve doğum yerim Nazilli'de ki siyasi gelişmeleri, sosyo - ekonomik yapısal değişimleri ve seçmen tutum ve davranışlarını yakından izledim.

Ailem ve şahsım uzun yıllardır Nazilli'de tarımsal ürün ticaret ve sanayisi ile iştigal etmektedir. İşimizin niteliği itibarıyla gerek ilimizin tarım ürünü üreten kırda yaşayan kesimi ile gerekse de şehirde faaliyet gösteren ticari, sanayi, iş çevresi ve esnafla yakın ilişkiler içinde bulundum. İş hayatında edindiğim birikimle hem kentte, hem de kırda yaşayan seçmenlere ulaşma; akademisyenlik ve Avrupa Birliği Bakanlığı'nda ki görevim gereği siyasi iletişim stratejileri konusunda edindiğim birikim ve tecrübeyle, toplumun değişik kültürel ve siyasi katmanlarıyla siyasal iletişim kurma imkanım bulunmaktadır.

AK Parti'nin yanı sıra, CHP ve MHP tabanında da karşılığım var

Seçim çevrem, siyasi rekabetin üst düzeyde yaşandığı ve partiler arasında yaşanacak küçük oy oranı değişimlerinin bile partimizin milletvekili sayısını etkileyecek bir yapı arz etmektedir. Bu kapsamda milletvekili adayı gösterilmem durumunda AK Parti tabanının yanında CHP ve MHP tabanından da destek görme ve partime yeni seçmenler taşıyabilme potansiyelim bulunmaktadır. Yeni Türkiye'nin şekillendiği bu tarihi anlarda; bu vizyonu kavramış ve benimsemiş bir görev adamı olarak hem TBMM'de hem de aday olduğum seçim çevremde partime önemli katkılar sağlayacağım inancındayım." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erürker: 'Aydın Tarımla Şahlanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement