Erzin Doğalgaz Santrali Devreye Alındı - Son Dakika
Güncel

Erzin Doğalgaz Santrali Devreye Alındı

GAMA Güç Sistemleri Mühendislik ve Taahhüt AŞ'nin yapımını tamamladığı 904 megavatlık Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı ticari faaliyete başladı.

28.08.2014 14:24  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAMA açıklamasına göre, mühendislik, tedarik ve inşaat yapımcılığını GAMA Güç Sistemleri ve GE Konsorsiyumu'nun üstlendiği santralde son teknoloji kullanımıyla yüksek verimlilik ve çevreye duyarlılık amaçlandı. Santralin 49 yıl boyunca yılda yaklaşık 6 milyar 770 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretmesi ve yaklaşık olarak 178 bin 300 metreküpsaat (m3/h) doğalgaz tüketmesi hedefleniyor.

Ayrıca santralde en ileri teknoloji yanma sistemi kullanılırken, Avrupa standartlarının ve mevzuatın gerektirdiği tüm çevre kriterleri sağlanıp, çevre etkilerinin izlenebilmesi için teknoloji destekli sistemler kullanıldı.

Akenerji AŞ'nin yatırımcısı olduğu santralin faaliyete geçmesiyle Türkiye'nin 67 gigavat (GW) kurulu üretim kapasitesinde yüzde 1,3'lik artış sağlayacak, ülkenin enerji altyapısının modernleşmesine ve gelişmesine önemli bir katkı gerçekleştirecek. Santralde üretilen 904 MW enerji Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 2,6'sını karşılayacak ve bölgedeki en verimli güç istasyonlarından biri olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzin Doğalgaz Santrali Devreye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement