Erzincan: 10. Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği - Son Dakika
Yerel

Erzincan: 10. Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği

Erzincan'nın Çayırlı İlçesi'nde bu yıl 10.'su düzenlenen "Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği" 7- 9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

14.06.2006 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'nın Çayırlı İlçesi'nde bu yıl 10.'su düzenlenen "Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği" 7- 9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Dağcılık şenliği, Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK), Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çayırlı Kaymakamlığı ve Çayırlı Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek. EDKİK Başkanı öğretim görevlisi Yılmaz Ünal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erzincan eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu'nun 1996 yılında ilkini başlattığı ve bu yıl 10.'su yapılacak olan Çayırlı Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelecek usta dağcılar ve halktan yüksek bir katılımının olacağını belirtti.

Başkan Yılmaz Ünal, "İşte Erzincan her türlü doğa sporlarının yapılmasına müsait, ancak henüz yeni yeni tanınmaya başlayan çehresiyle doğa sporlarının başkenti olmaya adaydır. "Esence Yedi Göller Şenliği" aynı zamanda Dağcılık Federasyonu'nun 2006 yılı faaliyet programında yer almaktadır. Şenliğe Türkiye'nin çeşitli illerinden amatör ve profesyonel dağcılar katılacaktır. Güzel ülkemizin bayrak dikilecek zirvelerine ulaşmak çok güzel bir duygudur. Esence dağlarının yanı başındaki eski buzul vadisine 3 bin metre uzaklıktaki Yedi Göller (buzul gölleri) görülmeye değer eşsiz doğa güzelliklerine sahiptir. 3 bin 549 metre yükseklikte Türkiye'nin en büyük zirvesi olan Esence zirvesi de dağcılar açısından tırmanış için bulunmaz bir fırsattır. 7-9 Temmuz tarihleri arasında Çayırlı'da yapılacak olan şenlik programına Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca ile spordan sorumlu eski Devlet Bakanı Ersin Taranoğlu'nun da katılması bizleri onurlandıracaktır. Şenliğin birinci gününde (7 Temmuz) Erzincan dışından gelen misafirleri ağırlama, şehrimizi ve doğal çevresinin turistik potansiyelini tanıtma faaliyetleri olacak. Aynı gün saat 11.00'de Çayırlı İlçesi'ne hareket edilecek. 8-9 Temmuz tarihlerinde ise Esence zirvesine tırmanış, Yedi Göller çevresi gezisi, Çayırlı'da katılım belgelerinin dağıtılması ve dia gösterimi, misafirlerle piknik ve sonrasında Çayırlı'dan ayrılış. Esence Dağcılık Şenliği ilimiz ve Çayırlı'nın tanıtımı açısından büyük bir fırsattır. Önemli olan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmektir" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan: 10. Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement