Erzincan'a Nevruz Çiçekleriyle Bahar Geldi - Son Dakika
Güncel

Erzincan'a Nevruz Çiçekleriyle Bahar Geldi

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde "baharın habercisi" ve "şifalı" olduğuna inanılan "nevruz çiçekleri" açmaya başladı.

26.03.2016 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde "baharın habercisi" ve "şifalı" olduğuna inanılan "nevruz çiçekleri" açmaya başladı.

Şifalı olduğuna da inanılan "nevruz çiçeğinin" açmaya başlamasıyla bir gelenek olarak çocuklar, doğaya çıkarak yemek için nevruz çiçeği topladı.

Esence Dağı eteklerindeki Abuşağa mevkisinde bulunan kumlu yamaçta yetişen nevruz çiçeklerini toplayan çocuklar, yörede şifa niyetine yenilen çiçekleri, evlerine götürdü.

Çiçek toplayan çocuklardan Hasan Nevruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nevruz çiçeği toplayıp şifa niyetine yeme geleneğini büyüklerinden öğrendiklerini belirterek, "Kış bittiğinde, karlar eridiğinde biz arkadaşlarımızla büyüklerimizle bir araya gelip dağlarda nevruz çiçeği topluyoruz. Bunları yediğimizde şifa buluyoruz. Bu geleneği bize babamız, dedelerimiz, amcalarımız öğretti. Bu çiçek kumlu alanlarda zor yetişiyor. Dağda yetişen bu çiçeği zor olarak bulup çıkardık. Arkadaşlarımızla gelip çiçekleri topladık, şifa niyetine yiyoruz" diye konuştu.

Mustafa Hankaya ise nevruz çiçeğini toplamasının zor ama yemesinin güzel olduğunu ifade ederek, "Ben bu geleneği ilk defa arkadaşlarımdan öğrendim. Onlar da babalarından, dedelerinden öğrenmişler. Tadı güzel, şifa niyetine yiyoruz. Dağlık kumlu alanlarda yetişiyor, çıkarması zor ama yemesi güzel" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzincan'a Nevruz Çiçekleriyle Bahar Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement