Erzincan'da "Gezi Parkı Olayları" Davası - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da "Gezi Parkı Olayları" Davası

Erzincan'da Gezi Parkı odaklı gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 16 sanığa, 1 yıl 8 ay ila 17 yıl 6 ay hapis ve 500 lira ila 15 bin lira para cezası verildi.

04.02.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da Gezi Parkı odaklı gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 16 sanığa, 1 yıl 8 ay ila 17 yıl 6 ay hapis ve 500 lira ila 15 bin lira para cezası verildi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklardan Ç.K'ya 17 yıl 6 ay, H.S'ye 17 yıl, M.Ç'ye 14 yıl 6 ay, A.S. ve C.K'ya on dörder yıl, Ö.K, D.D, H.Ş. ve Ö.K'ye 13 yıl sekizer ay, T.A'ya 4 yıl 8 ay, E.E'ye 2 yıl hapis ve 15 bin lira, Y.T. ve U.P.'ye bir yıl sekizer ay hapis ve on beşer bin lira, D.D'ye 1 yıl 8 ay hapis ve 13 bin lira, F.E'ye 6 bin lira, A.D'ye de 500 lira para cezası verildi.

Gezi Parkı odaklı gösterilere katıldıkları iddiasıyla 16 sanık hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzincan'da 'Gezi Parkı Olayları' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement