Erzincan'da İslamda Kurban Anlayışı Konferansı - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da İslamda Kurban Anlayışı Konferansı

Erzincan\'da İslamda Kurban Anlayışı Konferansı

Erzincan’da kurban bayramının yaklaşmasıyla halkı bilinçlendirmek amacıyla Erzincan Diyanet Vakfı Şubesi ve Erzincan İl Müftülüğünce “İslam da Kurban Anlayışı” adlı konferans düzenlendi.

25.09.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da kurban bayramının yaklaşmasıyla halkı bilinçlendirmek amacıyla Erzincan Diyanet Vakfı Şubesi ve Erzincan İl Müftülüğünce "İslam da Kurban Anlayışı" adlı konferans düzenlendi.

Erzincan İl Müftülüğü Konferans salonunda yapılan programa Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır ve müftülük personelinin katılımıyla gerçekleşti. Konferansta okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Prof. Dr. Mustafa Alıcı kurban ibadetinin önemi ile ilgili katılımcılara hitap etti.

Prof. Dr. Mustafa Alıcı konuşmasında şunları söyledi; "İnsanoğlu biyolojik olarak hem etçil hem de otçuldur. Ama bize kimse demez ki vejetaryen olun, her insanın ağzında köpek dişleri vardır. Bu demektir ki Allah bizim biyolojik olarak vejetaryen olmamızı istemiyor, biz ette yiyeceğiz.Kurban inancı diğer dinlerde farklıdır. Mesela diğer dinlerde kurban anlayışı sahte ilahlardan, onların şerrinden korunmak ve öfkesinden insanları korumak için veya onların öfkelerini teskin etmek için kolaylı bir yoldur. Hristiyanlık da kurban anlayışı çok korkunç derecede farklı, Hristiyanlar için Hz. İsa kendisini çarmıha germiş ve tüm insanlar için kendisini kurban etmiştir.Kurban aramaya gerek kalmamıştır.Bu kadar karışık bir atmosferde "İslam da kurban anlayışını" bizim karşımıza muhteşem bir ibadet olarak çıkıyor.Ayrıca kurban algısı hac ile alakalıdır.Hacda anlamını bulur.Yani kurban hac suresinde anlatılır.Bir dönem öyle ilahiyatçılar geldi ki bu millete horoz kesin dedi.Ama Allah "venhar" kelimesiyle horozun kesilmeyeceğini akıllı insanlara öğretti.Biz bu ülkede yaşıyorsak kan dökmeye meyilliyiz, vejetaryen olamayız.Bu dünyada et yiyeceğiz.Eskiden Kars'tan İstanbul'a kamyon kamyon et gidiyordu.Onu şimdi yasakladıkları için şuan Trakya dan Trakya ya kurban gidiyor eğer buda yapılmazsa kimse besicilik yapmaz, bu yüzden kurban aynı zamanda bu şekilde ekonomiye de can veriyor"

Konferansa katılan tüm konuklara "Kurban Rehberi" adı altında bilgilendirme kitapçığı dağıtıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan'da İslamda Kurban Anlayışı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement