Erzincan'da Postacılar Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da Postacılar Yürüyüşü Yapıldı

Erzincan\'da Postacılar Yürüyüşü Yapıldı

Erzincan’da, Postacılar Yürüyüşü bölge seçmeleri yarışması yapıldı.

16.04.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da, Postacılar Yürüyüşü bölge seçmeleri yarışması yapıldı. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmada erkeklerde Yahya Alan, bayanlarda Hülya Yıldız birinci oldu. Dereceye giren postacılar Milli Takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Türkiye genelinde 9 bölgede düzenlenen Postacılar Yürüyüşü yarışmalarının bir ayağı Erzincan'da düzenlendi. Erzincan'daki seçmelere 5 bölgeden bayan ve erkek postacılar katıldı. Erkek grubunda 10 kilometre, bayan gurubunda 5 kilometre mesafede yürüyüş yapıldı. Tartan atletizm pistinde yapılan yarışmada erkeklerde Erzincan'ı temsilen Yahya Alan birinci olurken, bayanlarda Kars adına yarışan Hülya Yıldız birinci oldu.

Yarışma hakkında konuşan Erzincan PTT Baş Müdürü Mustafa Beşli; Balkan ülkeleri arasında düzenlenecek 45. postacılar yürüyüşü için Türkiye genelinde 9 bölgeden katılan postacıların milli takıma seçilebilmek için yarıştıklarını belirterek "Hem milli takımın oluşturulması hem de personelimiz arasında sosyal dayanışmayı sağlamak ve aynı zamanda sportmenlik ruhunu oluşturmak amacı ile yarışmalar Türkiye genelinde düzenlenmektedir. Yarışmacılara başarılar dilerim" dedi.

Yarışmada erkeklerde birinci olan postacı Yahya Alan 10 km'yi sorunsuz bitirerek Erzincan bölgesindeki seçmelerde birinci oldu. Alan, yapmış olduğu açıklamada; "Öncelikle birinci olduğum için mutluyum. Birinci olmak yarışmanın bittiği anlamına gelmez. Önemli olan Türkiye finalleri ve sonraki adım olan Balkan yarışlarıdır. Buradaki yarışlarımız bizim için antrenman oldu. İnşallah bundan sonraki yarışlara iyi hazırlanıp derece almayı amaçlıyorum. Erzincan'ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum" dedi.

Bayanlar grubunda yarışmaya Kars'tan katılan Hülya Yıldız, bölge seçmelerinde birinci oldu. Yıldız, yarışmanın zor olduğunu belirterek birinci olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yarışma sonucunda dereceye giren postacılara madalya verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzincan'da Postacılar Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement