Erzincan'dan Suriye'ye Yardım Tırı - Son Dakika
Güncel

Erzincan'dan Suriye'ye Yardım Tırı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Erzincan Şubesi tarafından toplanan gıda ve giyimden oluşan bir tır yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

28.04.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Erzincan Şubesi tarafından toplanan gıda ve giyimden oluşan bir tır yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

Tır, öğlen namazı sonrası Camii Kebir Camisi önünde, Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Belediye Başkanvekili Ertan Buyruk, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla uğurlandı.

Erzincan'dan gönderilen 35. yardım tırı içerisinde yaklaşık 25 ton muhtelif gıda ile bayan giyim ve battaniye olduğu belirtildi.

Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Alaattin Önel, yaptığı açıklamada, Erzincan olarak Suriye'de savaşın başladığı tarihten beri mazlumların yanında olduklarını söyledi.

İç savaş dolayısıyla binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirten Önel, "Mazlum insanlar açlıkla mücadele ediyor. Saldırı altında milyonlarca insan aç durumda. Buradaki fırınlarda un kalmadığından ekmek üretilemiyor. Bir ekmeğin bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği olarak her ay bir tır yardım kampanyası sizlerin desteği ile devam ediyor, bir nebze olsun kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Karabayır tarafından yapılan duanın ardından yardım tırı yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzincan'dan Suriye'ye Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement