Erzincan Diyanet Sen ve Çiçekci Baba Vakfı Afrika'da - Son Dakika
Yerel

Erzincan Diyanet Sen ve Çiçekci Baba Vakfı Afrika'da

Erzincan Diyanet Sen ve Çiçekci Baba Vakfı Afrika\'da

Erzincan Diyanet Sen Başkanı Zakir Yıldız, Afrika Burkina Faso’da yapılan Su Kuyusu Projesi hakkında bilgi verip basın açıklamasında bulundu.

01.10.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Diyanet Sen Başkanı Zakir Yıldız, Afrika Burkina Faso'da yapılan Su Kuyusu Projesi hakkında bilgi verip basın açıklamasında bulundu.

Yaptığı açıklamada "Sadakaların en faziletlisi su içirmek ve su hayrı yapmaktır." Ahmed Hanbel olduğunu söyleyen Yıldız sözlerinin devamında; Su, insanların ve diğer canlıların hayatında çok önem taşıyan bir maddedir. Canlıların yapısındaki temel unsurlardan biri de sudur.Su, canlılar için hayati bir önem taşır.

İnsanın damarlarındaki kan, hayatının devamı ve sağlığı için ne kadar önemli ise, canlı hatta cansızlar için de su o kadar önemlidir. İnsanlar ancak bol ve temiz su kaynağı olan yerlerde rahatça yaşayabilirler. Bitki ve hayvanlar, ister yabani, ister ehli olsun, su sayesinde hayatlarını sürdürebilir. Onsuz bir hayat olamaz, gıdalarımız zincirleme ona bağlanmıştır, temizlik ve dolayısıyla sağlığımız ancak o olduğunda korunabilir. Kısacası "su hayattır!" dedi.

Erzincan Diyanet Sen Şube başkanı Zakir Yıldız içme suyu ile ilgili bilgilerde verdi.

Yeryüzünün yüzde 70'inin su, bunun yüzde 97,5'inin tuzlu su ve yüzde 2,5'inin tatlı sudur, son yüzyılda dünya nüfusu 2 kat, su tüketimi ise 6 kat artmıştır.

Fakir ülkelerin kuraklıktan çok sıkıntı çektiğini, UNICEF verilerine göre; beş kişiden birinin temiz sudan mahrum, 1.2 milyar insanın içecek suyunun bulunmamaktadır ve kirli suların yol açtığı hastalıklardan her yıl 2.2 milyon insanın ölmektedir diyen Yıldız

Dünyada her 8 saniyede bir çocuğun susuzluk ya da uygun sıhhi tesis eksikliğinden ölmektedir, kız çocuklarının suya ulaşmak için çok zaman harcadıklarından dolayı okula devam edememekte, beş yaş altı çocuklarda ishalden günde 4 bin 500 çocuğun hayatını kaybetmektedir dedi.

Dünya nüfusunun üçte birinin, 2.4 milyar insanın su arıtma tesisi bulunmamaktadır, fakir ülkelerdeki sanayi atıklarının yüzde 70'i kanalizasyonların ise yüzde 90'ı doğrudan su kaynaklarına verilmektedir.

Avrupa'da kişi başına 160 litre su tüketilirken, bu oranın bir Afrika ülkesinde 5-10 litredir ve bu suya ulaşabilmek için kilometrelerce yol kat edilmek zorunda kalınmaktadır.

İçme suyu problemi çözülürse pis sudan kaynaklanan salgın hastalıklardan ölen en az 1.6 milyon kişinin hayatını kurtulabilir.

Bir yudum su için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan Afrikalı kardeşlerimize temiz içme suyu sağlamak ve başta Afrika olmak üzere ihtiyaç olan diğer ülkelerde de kirli suyun neden olduğu bulaşıcı hastalıkları önlemektir diyen Yıldız Burkina Faso da Çiçekçi Baba vakfı ile birlikte yaptırılan su kuyusu hayırlara vesile olur.Suyun az bulunduğu bölgelerde yaşamak zorunda kalan Afrika insanı, Vakfımızın başlattığı su kuyusu projesi ile hem sağlıklı suya kavuşmakta hem de buralarda sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkların önü alınmış olmaktadır.Projeyle yaşam alanlarının bereketlenmesi sağlanarak insanlar arasında dayanışma ve paylaşma kültürünün gelişmesine imkan tanınmaktadır. Ayrıca; bölgede su yüzünden çıkan çatışmaların sona ermesine de katkıda bulunulmaktadır diyen Erzincan Diyanet Sen şube başkanı Zakir Yıldız yapılan bu çalışmadan dolayı Aziz Mahmut Hudayi Vakfı tarafından verilen takdirnamenin emeği geçen herkese teşekkür ederek bereketli bir ömür infak ederiz." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Diyanet Sen ve Çiçekci Baba Vakfı Afrika'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement