Erzincan'ın Kurtuluşu Yalova'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Erzincan'ın Kurtuluşu Yalova'da Kutlandı

Erzincan\'ın Kurtuluşu Yalova\'da Kutlandı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, Yalova’da Erzincanlılar Derneği tarafından düzenlenen şölenle coşku ile kutlandı.

24.02.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, Yalova'da Erzincanlılar Derneği tarafından düzenlenen şölenle coşku ile kutlandı.

Yalova Erzincanlılar Derneğinin Erzincan'ın 97.kurtuluş yıl dönümü etkinliği kapsamında Yalova'da düzenlediği geceye Vali Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Dernek yöneticileri ve çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Büyük bir coşku içerisinde geçen gecede bir konuşma yapan Vali Kahraman, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünde, Erzincanlılarla aynı heyecanı paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek; "Memleket sevgisi, mesafeleri aşan bir ruh iklimine sahiptir. Bugün burada bu ruhu yaratan memleketlerinden yüzlerce kilometre uzakta fakat bir an olsun gönlü ve ruhu Erzincan'dan ayrı düşmeyen hemşerilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Erzincan'ın kurtuluşunun 97.yıl dönümü kutladığımız bugünlerde memleket sevdalı Erzincanlı hemşerilerimi muhabbetle selamlıyorum. İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl dönümünü Erzincan'da coşkuyla kutladık. Aynı coşkuyu Yalova'da yaşayan hemşerilerimizde görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. 13 Şubat, Erzincanlıların istiklal mücadelesinde destan yazarak milletin azim ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği gündür. Asırlardır al bayrağın gölgesinde yaşadığımız bu topraklar ilelebet bizim kalacaktır. Büyük mücadeleler sonunda kazanılmış Erzincan'ımızda yaşayan vatandaşlarımızın daha müreffeh bir hayat sürmeleri için el birliğiyle gönül birliğiyle şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacağız. Bundan 97 yıl önce Erzincanlılar nasıl kenetlenerek bir olarak yurdumuzu düşman işgalinden temizlediyse bugün de geçmişten aldığımız güçle istiklalimizi muhafaza etmek, istikbalimizi temin etmek için azim ve kararlılıkla çalışacağız. Her sayfası şanla şerefle yazılmış olan tarihimizi, kahraman vatan evlatlarının destansı mücadelesini yarının teminatı olan gençlerimiz iyi bilmelidir. İmanlı yüreklerle elif gibi dik ve kavi durarak vatanını korumuş ecdadımızın kahramanlık destanını bilen nesiller etiştirmeliyiz. Ecdadımızın bize emanet bıraktığı şehit kanıyla boyanmış bu toprakların değerini bilip yeni nesillere daha yaşanabilir, her alanda gelişmiş bir şehir bırakmak için hiç durmadan çalışacağız. Kardeşlik hukukundan vazgeçmeden, istiklal mücadelemizi unutmadan, birlik ve beraberlik içinde kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bu vesileyle 13 Şubat Erzincan'ın Kurtuluş Günü'nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Erzincanlı Hemşerilerime huzurlu, sağlıklı, başarılı bir yaşam diliyorum." Dedi.

Şölene katılan Erzincanlılar, Erzincan folklor ekibinin oyunları ile Türk Halk Müziği sanatçıları söylediği eserleri dinlerken, davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek eğlendiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan'ın Kurtuluşu Yalova'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement