Erzincan Kelkit?e ?15 Temmuz Milli Irade? Kapısı - Son Dakika
Güncel

Erzincan Kelkit?e ?15 Temmuz Milli Irade? Kapısı

Erzincan Kelkit?e ?15 Temmuz Milli Irade? Kapısı

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nin Erzincan yönünden girişine yaptırılan kapıya, '15 Temmuz Milli İrade Giriş Kapısı' ismi verildi.

21.10.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nin Erzincan yönünden girişine yaptırılan kapıya, '15 Temmuz Milli İrade Giriş Kapısı' ismi verildi. 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, "15 Temmuz'u her zaman yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Yaklaşık 26 bin kişinin yaşadığı Kelkit ilçesinin Erzincan yönünden girişinde çift yönlü karayolu üzerine inşa ettirilen 29 metre genişliğinde ve 8 metre yüksekliğindeki beton kapıya, '15 Temmuz Milli İrade Giriş Kapısı' adı verildi. Bir süre önce yapımı tamamlanan kapının inşası sırasında ne ad koyacaklarını düşündüklerini anlatan Ak Partili Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, inşaat devam ederken 15 Temmuz darbe girişimi yaşadıklarını belirterek, "Darbe girişimini yaşadıktan sonra Belediye Meclisi kararı ile kapıya, '15 Temmuz Milli İrade Giriş Kapısı' adını verdik" diye konuştu.

15 Temmuz'da Türkiye'de ilk refleks gösteren ilçe olduklarını anlatan Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Saat 22.00 sıralarında belediyenin anons ve mesaj sistemi ile darbe girişimini duyurduk. 22.30 sıralarında da Egemenlik Meydanı'nda binlerce insan toplandı. Daha sonra da Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın televizyondaki duyurusunu gördük, Başbakanımızın çağrısını dinledik. Belki de minarelerden selayı veren ilk ilçeyizdir. Kelkit'e şükran borcumuz var. Kelkit halkı bu konularda çok duyarlı. Mesajları, anonsları duydukları andan itibaren kızlar, kadınlar, gençler, yaşlılar herkes meydanı doldurdu. Darbe yapıldı denildiğinde yaşlı amcalarımızın, teyzelerimizin, kazma sapını, kürek sapını alanların meydanları doldurduğunu gördük. Allah bizlere o günleri inşallah bir daha yaşatmaz. Ama biz 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Her zaman yaşatmaya devam edeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan Kelkit?e ?15 Temmuz Milli Irade? Kapısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement