Erzincan Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışmasında - Son Dakika
Yerel

Erzincan Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışmasında

Erzincan Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışmasında

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından "Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışması" programı düzenlendi.

24.03.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından "Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışması" programı düzenlendi.

Konak Mazlum Restoran'ında düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcılarından Fatih Kaya, Mehmet Kurt, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bedir Limon ve çok sayıda işveren katıldı.

Düzenlenen programda Mesleki Eğitim Merkezleri hakkında bilgi verilerek işverenleri bu konu hususu üzerinde kendilerine düşen görevleri yerine getirerek karşılıklı diyalog içerisinde olunmaya davet edilirken eğitim gören kişilerinde kalifiyeli olabilmeleri konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Programda ilk olarak Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı konuşmada şu görüşlerde bulundu; "Merkezimiz de bugüne kadar yaklaşık olarak 6037 çırak 3623 kalfa ve 1205 usta öğretici eğitimlerini almak suretiyle sertifika kendilerine verilmiştir. Merkezimiz de haftanın 5 gününde işyerlerinde sizlerle beraber çalışan çıraklarımız haftanın bir gününde kurumumuza gelip teorik bilgilerini almakta ve teorik bilgilerinin sonunda sınava girip kalfa olmakta. Daha sonra kalfalık sınavlarına girdikten sonra kendilerine ustalık belgesi ile birlikte işyeri açma belgeleri verilmektedir. İnşallah bundan sonrada gerek ilimizde gerekse ülkemizde ihtiyacımız olan gerçekten diplomalı değil vasıflı eleman yetiştirmektir." dedi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise yaptığı konuşmada şu görüşlerde bulundu; "Son dönemlerde ki yurdumuzdaki ekonomik gelişmelerin daha iyiye gitmesi kalıcı hale gelmesi açısından da sanayimizin devamlı halde gelişmesiyle üretimimiz artırmamız gerekiyor. Bunun içinde en önemli şartlardan bir tanesi de ara elemanın yetiştirilmesi ama bu ara elemanı yetiştirebilmek içinde bu tip okullarımıza çok çok ihtiyacımız var. Okullarımızı son teknoloji koşullara uygun hale getirip teknolojik koşullarda iş yapabilen, son teknolojiyi bilebilen ara elemanı yetiştirebilmeyi sağlaması gerekiyor. Bunu sağlarken de amacımız tabi ki de sizlerle hareket etmek siz işverenlerin dertlerini sıkıntılarını dinlemek ve onlara göre de çözüm önerileriyle okulumuzu şekillendirmek. Erzincan Sanayisini Erzincan üretiminin yetiştireceği ara elemanlarla daha da büyüteceğiz. Dolayısı ile de ülkemiz büyüyecek. Ülkemizin ara üretimine de katkı sağlamış olacağız." dedi.

Mesleki Eğitim Merkezinin, Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bünyesinde kurularak, 31 alan 152 dal olmak üzere toplam 103 çırak 30 kalfa ile eğitim öğretimine Erzincan'a hizmet etmeye devam ettiği öğrenilirken eğitim merkezinde, bugüne kadar yaklaşık olarak 6037 çırak 3623 kalfa ve 1205 usta öğretici eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandıklarıda edinilen bilgiler arasında. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışmasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement