Erzincan Türk Telekom Spor Kulübünün 2016 Yılı Başarısı - Son Dakika
Yerel

Erzincan Türk Telekom Spor Kulübünün 2016 Yılı Başarısı

Erzincan Türk Telekom Spor Kulübünün 2016 Yılı Başarısı

2010 yılında Erzincan’da var olan yetenekli gençleri keşfetmek ve Türk sporuna kazandırmak amacıyla kurulan ve Badminton branşında faaliyet göstermeye başlayan Erzincan Türk Telekom Spor kulübü başarıya doymuyor.

01.12.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2010 yılında Erzincan'da var olan yetenekli gençleri keşfetmek ve Türk sporuna kazandırmak amacıyla kurulan ve Badminton branşında faaliyet göstermeye başlayan Erzincan Türk Telekom Spor kulübü başarıya doymuyor.

Milli Takım antrenörlerinin nezaretinde 11-13-15-17-19 yaş gruplarında 2010 - 2016 yılları arasında Türkiye Badminton şampiyonluğunda Türkiye 1'si ve 2'si olma başarılarını elde eden sporcular aynı şekilde 13-15-17-19 yaş gruplarında Balkan şampiyonluğu ve Balkan ikinciliği derecelerini elde ettiler. Son olarak ise sporculardan Bengisu Erçetin 15 yaş da Rusya'da Avrupa şampiyonu, 17 yaş da Rusya'da partneri olan Nazlıcan İnci ile beraber Avrupa ikinciliği gibi önemli dereceleri elde ettiler.

Sporculardan Dilara Subaşı ve Nazlı Can İnci bayanlarda Dünya liseler ikincisi, Mehmet Çapar ve Emre Sönmez ise erkeklerde Dünya liseler dördüncüsü olma başarısını gösterdi.

2016 Yılı İnci Life Badminton Süper ligi 4.etap maçları tamamlayan Erzincan Türk Telekom spor 16 takımlı ligde 5'nci olma başarısını gösterdi.

Erzincan Türk Telekom Spor Kulüp Başkanı Recep Karakoç yaptığı açıklamada klübün kuruluşundan bugüne başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, altı yıllık süreçte Badminton branşında; Ulusal müsabakalarda toplamda 88 madalya, Uluslararası müsabakalarda ise toplamda 95 madalya kazanma başarısı gösterdiğini bildirdi.

Başkan Karakoç açıklamasında; "Bu başarıları elde ederken Genel Müdürlüğümüzün ve Erzincan Türk Telekom çalışanlarının vermiş oldukları destekler bizim için çok önemli. Bu büyük başarıya imza atan Milli takım antrenörlerimiz Murat Sönmez ile Uğur Erçetin'e ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Türk Telekom Spor Kulübünün 2016 Yılı Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement