Erzincanlılar Düzenlenen Gecede Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Erzincanlılar Düzenlenen Gecede Bir Araya Geldi

Erzincanlılar Düzenlenen Gecede Bir Araya Geldi

Düzce ve çevre illerde yaşayan Erzincanlılar düzenlenen gecede bir araya geldi.

16.01.2017 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce ve çevre illerde yaşayan Erzincanlılar düzenlenen gecede bir araya geldi.

Düzce ve yakın illerde yaşana Erzincanlıların katıldığı geceye Erzincanlılar yoğun ilgi gösterdi. Erzincanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize "Erzincanlılar birlik, beraberlik ve dayanışma" gecesinde Erzincan yemekleri katılımcılara tanıtılırken, yöreye ait kültür ve törelerde gösterildi.

Geceye Vali Zülkif Dağlı, Erzincanlılar Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Sadık Ağca, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır, İstanbul Dernekler Federasyon Başkanı Süleyman Öztürk, 21. Dönem İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Erzincan Eski Belediye Başkanı Adnan Ercan ile Düzce, Sakarya, Hendek ve Zonguldak'ta yaşayan Erzincanlılar katıldı.

" Türkiye'nin en çok burs veren vakfı"

Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Sadık Ağca Türkiye'nin eğitim bursu veren en büyük vakfının kendi vakıfları olduğunu dile getirerek, eğitime verdikleri destekle de Bakanlar Kurulu tarafından toplum yararına çalışan vakıf statüsünü kazandıklarını söyledi.

Ağca, "Çeşitli şehirlerde bulunan Erzincanlı öğrencilere burs vermek amacıyla kurulan vakıf her yıl verdiği burslarla Türkiye'nin eğitime en çok destek veren vakfı oldu. Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen vakfımız bakanlar Kurulu kararı ile toplum yararına çalışan vakıf satatüsüne kavuştu ve öğrencilere yıllık 7 milyon TL burs verir duruma geldi. Bu durumun diğer dernek ve vakıflara da örnek olmasını diliyorum" dedi.

"Düzce, Erzincan kaderleri aynı"

Vali Zülküf Dağlı ise konuşmasında Erzincan'ın birlik ve beraberlik anlamında çok iyi sınavlar verdiğini söyledi. Geçmişte acılar yaşamasına rağmen birlik ve beraberliğinden hiçbir zaman kopmayan Erzincan'ın bu yönüyle Düzce'ye benzerliğine de vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Düzce Müftüsü Selami Emen, şehitler için dua etti.

Gecenin son bölümünde ise birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği programa Erzincanlı Türk Halk Müziği sanatçıları Arif Kurt, Ela Kuş ve Taner Özdemir söyledikleri şarkı ve türkülerle Erzincanlıları coşturdu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincanlılar Düzenlenen Gecede Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement