Erzurum'a Kayak Bakım Merkezi - Son Dakika
Yerel

Erzurum'a Kayak Bakım Merkezi

Türkiye Kayak Federasyonu, Erzurum'da dünya standartlarında kayak bakım merkezi kurulması için hazırlıklara başladı.

21.04.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu, Erzurum'da dünya standartlarında kayak bakım merkezi kurulması için hazırlıklara başladı.

Erzurum'da kayak bakım merkezi kurulması çalışmaları çerçevesinde Avusturya'nın Bramberg kentinde bulunan Avusturya Milli Takımı'nın kayak bakım merkezini yönetim kurulu üyeleri Fatih Kıyıcı ve Süleyman Yıldırım'dan oluşan heyetle ziyaret eden Federasyon Başkanı Erol Yarar, kayak bakımının son derece önemli olduğunu belirtti.

Özellikle kayaklı koşu ve biatlonda doğru ve iyi cilalamanın sporcuların performansına önemli etkileri olduğunu belirten Yarar, "Olimpik düzeydeki sporcular arasındaki rekabet öyle bir noktada k, madalya kovalayan 5 sporcu arasındaki fark bir saniyeden az olabiliyor. Bakımı doğru yapılmış kayaklar, sporculara bu saliselik farkı ve madalya şansını getirmekte son derece önemli bir unsur olarak ortaya çıkıyor. Federasyon olarak bu bilinçle, Erzurum'a dünya standartlarında bir kayak bakım merkezi kazandırmak ve ülkemiz sporcularına küresel rekabet gücü sağlayacak teknolojileri ülkemize getirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzurum'da kuracakları kayak bakım merkezinin aynı zamanda bir eğitim merkezi olacağını anlatan Yarar, şunları kaydetti:

"Bu merkez, ülkemizdeki tüm kayak merkezlerine doğru kayak bakımı hakkında verilecek eğitimlere de evsahipliği yapacak. Konunun aynı zamanda olağanüstü büyük bir ekonomik perspektifi var. Görüştüğümüz firmalarla üretimin önemli bir bölümünü Türkiye'de yaptırma şartıyla konuşuyoruz. Anlaşmalar tamamlandığında ülkemize hatırı sayılır bir dış yatırımı çekmiş olacağız ve Türkiye'yi bölgesinin önemli bir kayak bakım ekipmanları üretim merkezi haline getireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'a Kayak Bakım Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement