Erzurum Avukatlar Spor Oyunlarında - Son Dakika
Güncel

Erzurum Avukatlar Spor Oyunlarında

Erzurum Avukatlar Spor Oyunlarında

Türkiye Barolar Birliği tarafından Erzurum Bürosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 9'uncu Avukatlar Spor Oyunları, Palandöken Dağı'nda düzenlenen kokteylle başladı.

24.08.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği tarafından Erzurum Bürosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 9'uncu Avukatlar Spor Oyunları, Palandöken Dağı'nda düzenlenen kokteylle başladı. Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle turnuvaya katılımın az olmasına üzüldüklerini söyledi. 350'ye yakın avukatın katılımıyla gerçekleştirilen spor oyunlarında özellikle futbol maçları kıran kırana geçiyor.

Palandöken Dağı'ndaki Dedeman Oteli önünde düzenlenen 'Avukatlar Spor Oyunları'nın kokteyl ve kura çekimine Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Berra Besler, Çeşitli illerden gelen baro başkanları ve 350'ye yakın avukat katıldı. Oyunların açılış konuşmasını yapan TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler, dayanışma ve dostluğu pekiştirme amacını taşıyan spor oyunlarına katılanlara başarılar diledi. Buradaki asıl amacın barolar arası dayanışma ve dostluğun pekiştirilmesi olduğunu vurgulayan Besler, son günler yaşanan terör olaylarına da değindi. Besler, "Her akşam yok ki bir evde yangın var. Annneler, babalar, aileler kan ağlıyor. Hepimizin içi kan ağlıyor. Bunlar çok üzücü olaylar. Ama ben aniayorum ki aklı selim, barış duygusu, kardeşlik hissi ve hep birlikte yaşama azmimiz, hukuk güvenliğinin yeniden tesisi için yapacağımız mücadeleler bütün bunların ardından gelecek ve bu dar boğazdan, üzücü olaydan kısa sürede kurtulup yine eski hayatımıza döneceğiz. Bir hafta boyunca deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte kalıp ve spor yapacak olan meslektaşlarım yeni adli yılına iyi bir peformansla başlayacaklarını inanıyorum. Erzurum halkını maçları izlemeye bakliyoruz. Seyircisiz maç olmaz, güzelde bir şey değil. Üstelik avuktalar halkın hak arama özgürlüğünü yaşama geçiren mesleğin mensupları ve halkın sesidir. Halktan ayrı düşünülemez halk olmazsa biz olmayız" dedi.

Gecede ev sahibi olarak bir konuşma yapan Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, böylesine güzel bir organizasyonun Erzurum'a verilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Erzurum'da terör sorunu olmamasına rağmen bundan nasibini aldığını söyleyen Göğebakan, "Gün geçmiyor ki bir ocağı ateş düşmesin. Erzurum'da bundan payını alıyor. Huzurunuzda PKK terör örgtünü ve onun yanında terörün her türlüsünü lanetliyorum. Güzel ülkemin en kısa sürede bu beladan kurtulmasını diliyorum. Bin yıllık kareşliğimizin de sonsuza kadarda sürmesini diliyorum.

Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, satranç, bilardo gibi birço dalda düzenlenen oyunlara yaklaşık 350 avukat katıldı. Aslında bu sayı çok fazlaydı. Ancak yaşanan son terör olayları nedeniyle birçok kişi turnuvaya katılmayı iptal ettirdi. Bu da bizi çok üzdü. Çünkü Erzurum'da hiçbir sorun yok" diye konuştu.

1999 yılından beri Türkiye'deki avukatlar arasında düzenlenen turnuvanın futbol maçları Büyükşehir Belediyesinin Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yapılıyor. Kıran kırana geçen müsabakalarda hakemler sık sık futbolculara kart göstermek zorunda kalıyor. Sert tartışmaların ve sakatlanmaların yaşandığı maçlar idiaalı geçerken final maçı 29 Ağustos günü oynanacak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Avukatlar Spor Oyunlarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • musa: Bir şeyi merak ediyorum avukatlar spor oyunlarına katılanların çoğu avukat palandöken de içki içtikten sonrami spor yaptılar yoksa spor yaptıktan sonra mı içki içtiler :) 0 0 Yanıtla

Advertisement