Erzurum Başkan Sekmen Atlama Kuleleri 21 Aralık'a Kadar Tamambaşkan Sekmen Atlama Kuleleri 21... - Son Dakika
Güncel

Erzurum Başkan Sekmen Atlama Kuleleri 21 Aralık'a Kadar Tamambaşkan Sekmen Atlama Kuleleri 21...

Erzurum Başkan Sekmen Atlama Kuleleri 21 Aralık\'a Kadar Tamambaşkan Sekmen Atlama Kuleleri 21...

Bugün 'Atlama kuleleri niye böyle oldu' diye soruyoruz.

05.08.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün 'Atlama kuleleri niye böyle oldu' diye soruyoruz. O gün eğer kazıklar çakılmış olsaydı bu sıkıntı bugün yaşanmayacaktı. Burası bir deprem şehri. Elimizden gelen bütün tedbirleri alacağız. Keşke atlama kulelerinde böyle yıkılma olmasaydı. Çünkü artık öyle birşey ki anında dünya izliyor sizi. Halbuki bir gün evvelinden Maliye Bakanımıza özelleştirme iradesinden 20 trilyon (20 milyon TL) para aktarıldı, dağdaki 'eksiklikler tamamlansın' diye. Yukarıda gölet su tutmuyor. Teleferiklerimiz düzgün çalışmıyor. Konaklı merkezi atıl duruyor. Gayretimiz Erzurum' u daha haraketli duruma getirmek. Atama kulelerini de yetiştireceğiz inşallah. Gençlik ve Spor Bakanımız buraya gelince konuştuk. Mahkeme süreci var şu anda. Bilirkişi, raporu verecek ve oradaki eksiklikler en kısa sürede giderilecek. Bakın eğer tedbir almamış olsaydık bu kayak merkezimizde de bazı sıkıntılar yaşayabilirdik. Orada özelleştirme iradesiyle yakın bir çalışma ortamı oluşturduk. Bu işi bilen firmalar tarafından gerekli araştırmalar yapıldı. 'Şurası eğer böyle kullanılmaya devam etseydi ölümcül hadise olabilirdi' diyenler oldu. Yapılmış ama bunlar her yıl bebek gibi bakım isteyen şeyler. Ağacı dikiyorsunuz ama sulamazsanız, gübre vermezseniz ağaç orada kalır. Bunun için arkadaşlar 21 Aralık'a burada ki eksiklikler giderilecek ve kayak merkezimiz daha modern bir hale getirilecek.

YILDA 5 BİN LİRAYA EĞİTİMLİ ÇOBAN

Hayvancılıkla ilgili olarak Doğu Anadolu Bölgesine yeni teşviklerin uygulandığına dikkati çeken Başkan Mehmet Sekmen, kurslara katılmış eğitim sertifikası almış çoban istihdam eden her çifçiye 5 bin lira destek sağlanacağını bildirdi. Hayvan yetiştiricilerinin çobanlık kursuna girebileceğini de vurgulayan Başkan Sekmen, Hayvanların 'çobanı benim' diyen de katılabilir. Devlet her yıl sertifikalı çoban çalıştırana 5 bin lira destek sağlayacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Başkan Sekmen Atlama Kuleleri 21 Aralık'a Kadar Tamambaşkan Sekmen Atlama Kuleleri 21... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement