Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Yatırımları - Son Dakika
Güncel

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Yatırımları

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Yatırımları

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Canlı Hayvan Borsası'nın inşası kış şartlarına rağmen devam ediyor.

12.01.2017 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Canlı Hayvan Borsası'nın inşası kış şartlarına rağmen devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğünce Erzurum- Pasinler karayolunun 20. kilometresinde yapımı süren borsanın tamamlanması halinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde tarım ve hayvancılığa büyük katkı sağlayacak.

Yaklaşık 250 dönüm arazi üzerine yapılamakta olan borsa, 3 bin 500 civarında küçükbaş, bin de büyükbaş hayvan kapasiteli olarak tasarlandı.

Borsanın, müşahede, yem deposu, su deposu, büyük ve küçükbaş ahırı, çoban yatakhanesi, paket arıtma tesisi, ısı merkezi, misafirhane, veteriner odası, kantar, ısı merkezi, otopark, otel, banka, alışveriş alanları ve restorandan oluşması planlanıyor.

Yetkililer, Canlı Hayvan Borsası inşaat sahasında kapalı satış padoklarının temel atma çalışmaları tamamlandığını bildirdi.

Büyükbaş hayvan satış padoklarının kat döşemesinden sonra çelik konstrüksiyon ankraj işlemleri bitirilen kısımlarda montaj çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren yetkililer, "Söz konusu yatırımla ilgili planlanan 2 bin 985 ton çelik konstrüksiyonun, 440 tonunun montaj çalışmaları, inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde bitirilmesi için ağır kış şartları ve dondurucu soğuk havaya rağmen devam ediyor. İnşaatın genel imalatlarının yaklaşık yüzde 30'u tamamlandı." bilgisini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement