Erzurum'da "1001 Hatim" Geleneği - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da "1001 Hatim" Geleneği

Kentte asırlardır sürdürülen "1001 Hatim" geleneği kapsamında okunan 28 bin 477 hatmi şerif ile 288 tefsirin duası yapıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Bu geleneğin devam etmesi için yapılan her türlü faaliyetin cihada dair olduğunu ifade etmek istiyorum.

16.01.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da asırlardır sürdürülen "1001 Hatim" geleneği kapsamında okunan 28 bin 477 hatim ile 288 tefsirin duası edildi.

Tarihi Ulu Cami'de düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ile salavat ve ilahiler okundu.

Programa, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftüsü Hasan Çınar, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katılırken, kalabalık nedeniyle birçok vatandaş camide yer bulamadı.

Yılmaz, kentte 16. yüzyılda Erzurumlu alimlerden Pir Ali Baba'nın vakfıyla başladığı bilinen "1001 Hatim" geleneği kapsamında okunan 28 bin 477 hatmi şerif ile 288 tefsirin duasını yaptı.

Cuma namazının sünnetin kılınmasının ardından minberde hutbeyi okuyan Yılmaz, bugün Allah'ın rahmet olarak indirdiği Kur'an-ı Kerim sağanaklarıyla bedenlerin ve ruhların yıkandığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in "Ancak sana kulluk eder ve senden yardım dileriz" fermanıyla kalplerde bütün putları söküp attığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ben bu güzel geleneği yıllar önce başlatanları rahmetle anıyorum. Bunu sürdürenleri rahmetle yad ediyorum ve buna sahip çıkanları saygıyla selamlıyorum. Bu geleneğin devam etmesi için her türlü faaliyetin cihada dair olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü cihat demek kelle avcılığı değildir. Cihat İslam'la insan arasındaki, Kur'an ile insan arasındaki engelleri kaldırmaktır. Siz Erzurumlular Kur'an ile insan arasındaki engelleri kaldırarak, aslında en büyük cihadı yaptınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bu geleneğe destek veren bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum."

Hutbenin ardından Yılmaz, cuma namazını kıldırdı. Caminin kalabalık olması nedeniyle cemaatin namazı birbirlerinin sırtına secde ederek kıldığı görüldü.

"1001 Hatim" geleneği kapsamında yarın da kadınlara yönelik dua merasimi yapılacak. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da '1001 Hatim' Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement