Erzurum'da 185 Milyon Liralık 33 Tesisin Temeli Atılacak - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da 185 Milyon Liralık 33 Tesisin Temeli Atılacak

Erzurum\'da 185 Milyon Liralık 33 Tesisin Temeli Atılacak

Erzurum'da yatırım maliyeti 185 milyon lira olan DSİ'ye ait 33 tesisin temeli, 19 Ekim günü, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ tarafından atılacak.

18.10.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da yatırım maliyeti 185 milyon lira olan DSİ'ye ait 33 tesisin temeli, 19 Ekim günü, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ tarafından atılacak. Temeli atılacak tesislerle 136 bin 430 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak, 5 ilçe, 42 mahalledeki 146 bin 100 dekar arazi taşkınlardan korunacak.

DSİ 8'inci Bölge Müdürü Sabahattin Çapkınoğlu, 19 Ekim Pazartesi günü saat 10.30'da Büyükşehir Belediyesi'nin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Ortabahçe sulama inşaatına yapılacak canlı bağlantı ile 33 tesisin temel atma törenine halkı davet etti. 18 Kasım 2002'den, 24 Ocak 2013'e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yapan Recep Akdağ, '3 dönem kuralı' nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmedi. 1 Kasım erken genel seçimlerinde partisi tarafından yeniden Erzurum'dan birinci sıra milletvekili adayı gösterilen ve Erzurum'da 'efsane bakan' olarak isimlendirilen sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın temelini atacağı 23 adet Taşkın Koruma ve 2 adet Taşkın Rusubat Kontrol Tesisi sayesinde, 5 İlçe 41 köy ve 1 mahalle olmak üzere toplam 47 adet meskun mahal ve 146.100 dekar arazi taşkınlardan koruyacak. Ayrıca temeli atılacak Narman Şehitler Baraj ile 7 adet Sulama tesisi sayesinde 136 bin 430 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak. 33 tesesin yatırım maliyetinin ise 185 milyon lira olduğu bildirildi.

DSİ 8'inci Bölge Müdürü Sabahattin Çapkınoğlu temeli atılacak tesisleri şöyle sıraladı:

"Ortabahçe Sulaması, Narman Şehitler Barajı, Pasinler Tımar Regülatör Sulaması, Erzurum Aşkale Regülatör Sulaması, Erzurum Oltu Sivridere Göleti Sulaması, Oltu Sivridere Göleti, Erzurum Tortum Pehlivanlı Göleti, Erzurum Tortum Bağbaşı Göleti, Erzurum Hınıs Yelpiz, Bayır, Bellitaş ve Ovaçevirme Köyleri, Erzurum Oltu İlçe Merkezi Rehabilatasyonu, Erzurum Horasan Akçatoprak, Çamurlu, Yeşilözü Köyleri ve Kırkgözeler Karacuha Köyleri Aras Nehri 2'nci kısım, Erzurum Pasinler İlçe Merkezi Rehabilitasyonu, Erzurum Daphan Ovası Sulaması Yandereler Islahı, Erzurum Pasinler Otlukkapı ve Altınbaşak Köyleri Kurdi Çayı, Erzurum Aşkale Büyükgeçit, Çiftlik ve Taşağıl Köyleri, Erzurum Karayazı Karasu ve Çakmaközü Köyleri, Erzurum İspir Alacabük, Cibali, İncesu ve Petekli Köyleri, Erzurum Narman Kilimli Köyü ve Merkez Ekrek Çayı Taşkın Koruma İnşaatı, Erzurum Tekman Katranlı ve Yiğitler Köyleri, Erzurum Pasinler Çiçekli, Çöğender ve Tepecik Köyleri Taşkın Koruma İnşaatı, Erzurum Şenkaya Aktaş, Timurkışla ve Penek 3'üncü Kısım Köyleri Taşkın Koruma İnşaatı, Erzurum İspir İlçe Merkezi Şehir Deresi Rehabilitasyonu, Erzurum Oltu F Tipi Cezaevi 2'nci Kısım, Erzurum Oltu Çengelli, Dağdibi, İriağaç, Toklu ve Ünlükaya Köyleri ve Arazileri, Erzurum Pasinler Demirdöven ve Deliler Deresi, Erzurum Şenkaya Değirmenli ve Yoğurtçular Köyleri İkmali, Erzurum Merkez Karagöbek ve Dereboğaz 2'nci Kısım Köyleri, Erzurum İspir Avcı Köyü, Erzurum Narman İlçe Merkezi Devehan Deresi 2'nci Kısım İkmali, Erzurum Aziziye Sorkunlu Köyü, Erzurum Aşkale Dağyurdu, Erzurum Oltu Anvaz Vadisi 2'nci Kısım, Üniversite Binaları ve YİBO Kuru Dereleri, Erzurum Uzundere Ulubağ Köyü İkmali tesisleri." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da 185 Milyon Liralık 33 Tesisin Temeli Atılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement