Erzurum'da 42 Mahalleye 8 Gündür Elektrik Verilemiyor - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da 42 Mahalleye 8 Gündür Elektrik Verilemiyor

Erzurum'da etkili olan kar yağışı ve fırtınanın enerji nakil hatlarına verdiği zarar nedeniyle, 42 mahallede bir haftayı aşkın süredir elektrik kesintisi yaşanıyor.

18.11.2015 15:04  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da geçen hafta etkili olan kar yağışı ve fırtınanın enerji nakil hatlarına verdiği zarar nedeniyle Şenkaya, Olur, Oltu ve İspir ilçelerindeki 42 mahallede bir haftayı aşkın süredir yaşanan elektrik kesintisi vatandaşları mağdur etti.

AA muhabirinin Aras Elektrik Dağıtım AŞ'den (Aras EDAŞ) aldığı bilgiye göre, 10 Kasım'daki kar yağışı ve ertesi gün yaşanan şiddetli fırtına sonucu Şenkaya ve Olur ilçe merkezleri ile Aşkale, İspir, Pazaryolu, Tortum ve Uzundere'ye bağlı 278 mahallede elektrik kesintisi yaşandı.

Ekiplerin aradan geçen bir haftada yaptıkları çalışmaları sonucu kesinti yaşanan yerleşimlerden çoğuna yeniden elektrik verilmesine karşın Şenkaya, Olur, Oltu ve İspir ilçelerinin bazı köy ve mahallelerine elektrik verilemedi. Şenkaya'da 20, Olur'da 11, Oltu'da 7 ve İspir'de 4 mahalleye halen elektrik verilemiyor.

"Elektrik yok, hayat felç oldu"

Elektrik kesintisi yaşanan yerleşimlerden Şenkaya ilçesine bağlı Köroğlu Mahallesi'nin muhtarı Yasin Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir haftadır elektrikler olmadığı için büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

Kış mevsiminde havaların erken karardığını ve elektriksizliğin koşulları iyice zorlaştırdığını dile getiren Dursun, şöyle konuştu:

"Kışın geceler uzun, geceler uzun olunca da yaşam zor oluyor. Arızaları onarmaya başladılar ancak ne zaman sorun çözülür bilemiyoruz. Elektriklerimiz halen yok. Mum yakarak aydınlanmaya çalışıyoruz, bazen de el lambalarıyla. Telefon yok. Dolaplarda malzemelerin çoğu zayi oldu. Bizim için en büyük zorluk saat 15.30'da karanlık çökünce başlıyor. Bekle ki gündüz olsun, hava aydınlansın. Karanlık çöktükten sonra hayat felç oluyor."

İğdeli Mahallesi Muhtarı Cevdet Hamzaoğlu ise arızanın bir haftadır giderilememesine anlam veremediklerini söyledi.

Elektrik dağıtım şirketinin yeterli özeni göstermediğini ileri süren Hamzaoğlu, yaşananlara "Bu konuda yetkililer üzerine düşeni yapmadılar, gereken gayreti gösterdiklerine inanmıyorum. Hemen müdahale edilmedi. Arıyorsunuz not alınıyor ama sonuç yok. Bir haftada bu sorun çözülmez mi?" sözleriyle tepki gösterdi.

Kadınların yaşamı daha da zorlaştı

Yaşanan elektrik kesintisi en çok kadınların yaşamını zorlaştırdı. Kesinti nedeniyle elektrikli ev aletleri kullanamayan kadınlar, çamaşır yıkamaktan temizliğe kadar pek çok ev işini eski usul yapmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

Sarıkaya Mahallesi sakinlerinden 78 yaşındaki Nazife Bedir, elektriklerin gitmesiyle çok zorluk yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Perişan olduk. Çamaşırlar elle yıkanıyor. Benim çamaşırlarımı, çobanın gelini yıkadı. Yaşlıyım, hayat zaten zor, bu daha da zorlaştırdı. Çok perişanlık çektik. Süpürgeyi açamıyorum, lambayı yakamıyorum. İneklerimizi sağamıyoruz. Yani hayat duruyor. Günlerdir elektrik verilemedi. Dolaptaki ürünlerimiz heba oldu. Topladığımız yiyeceklerimiz, emeklerimiz çürümeye terk edildi."

Mahalle sakinlerinden Şükran Kara da "Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Özellikle biz bayanlar için çok zor oluyor. Emeğimiz boşa gidiyor" dedi.

Arızanın bir türlü giderilememesine de tepki gösteren Kara, günlerdir mağdur edildiklerini ve yaşamın zorlaşması yanında bozulan ürünler nedeniyle zararlarının çok büyük olduğunu söyledi.

"Ekip takviyesi yaptık"

Aras EDAŞ Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış şartlarından dolayı kesinti yaşanan mahallelere ulaşmakta sorunlar yaşanmasına rağmen il koordinatörlüğüne bağlı ekiplerce çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Arızaların en kısa sürede giderilmesi için mevcut ekiplere Şenkaya ve İspir'de 3'er, Olur'da 2, Oltu'da da 1 ekip takviyesi yapıldığını kaydeden Öcal, "Ekiplerimizce enerjisiz köylere elektrik verilebilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da 42 Mahalleye 8 Gündür Elektrik Verilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement