Erzurum'da "Çocuğa Cinsel İstismar" Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da "Çocuğa Cinsel İstismar" Davası

Erzurum'da sınıf öğretmeni A.K. hakkında, 11 öğrenciye yönelik "çocuğun cinsel istismarı ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlamasıyla 190 yıldan 427,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

15.07.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da sınıf öğretmeni A.K. hakkında, 11 öğrenciye yönelik "çocuğun cinsel istismarı ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlamasıyla 190 yıldan 427,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık A.K. ile mağdur çocukların aileleri ve tanık öğretmenler ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, duruşma öncesi mağdur avukatlarının, öğrencilerin kapalı bir duruşmada sanık olmaksızın dinlenmesi talebi üzerine, mağdur ve tanık hiçbir çocuğu salona almadı.

Duruşmada söz alan sanık A.K, suçlamaları kabul etmeyerek bir baba ve eğitimci olarak bu şekilde insanlık dışı bir suçla itham edilmenin utancı içinde olduğunu söyledi.

Eğitim verirken gösterdiği tavır nedeniyle öğrencilerin içten içe kendisine karşı kin duyduğunu ileri süren A.K, şunları söyledi:

"Çocuklara 23 Nisan etkinliklerini ailelerinin maddi durumları iyi olmadığından 4 yıl boyunca yaptırmadım. Bu içlerinde ukde kalmış. Bu çocuklar menfur Karaman olaylarından etkilenerek benim hakkımda 'cehennem olsun gitsin, şundan kurtulalım' diye iftira atmışlardır. Okulda 7 yıldır çalışıyorum, disiplinli oluşumdan çocuklara ödev veriyordum. Kimisi güzel yapıyordu defterine 'aferin seni beğeniyorum, tebrik ederim' şeklinde cümleler yazıyordum. Çocuklara kurgu yapmayı, hayal gücünü geliştirici çalışmaları ben öğrettim. Benim de çocuğum var. Eğer böyle bir olay yaptıysam çocuklar neden bunu ailelerine anlatmamışlar. Bu çok ağır bir itham, bana karşı öfke ve nefretlerini aşırı disiplinci oluşum ve başarılı öğrencileri sevmem, başarısız çocukların da bu duruma içerlemelerindendir."

Velilerden anne S.A. olayların olduğu dönemde çocuğunda bir durgunluk sezdiğini ancak anlam veremediğini ifade ederek, "Kızım yalan söyleyen bir çocuk değildir, iftira atmaz. Veli toplantısındayken kız çocuklarına daha yakın olduğunu belirtti ve kızımın kendisi hakkında bir şey söyleyip söylemediğini sormuştu." diye konuştu.

Mahkemede tanık olarak dinlenen sanığın üvey kızı S.S. ise üvey babasının ne kendisine ne de başka kızlara yönelik dikkat çekici bir eylemine şahit olduğunu, üvey babasının bu suçları işlediğine ihtimal vermediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve sanık A.K'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

İddiaya göre, Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki İMKB İnönü İlkokulu'nda okuyan 5 kız öğrenci, rehberlik öğretmenlerine, diğer öğretmenleri A.K.'nın kendilerine tacizde bulunduğunu anlattı. Durumun bildirilmesi üzerine Yakutiye Kaymakamlığı tarafından görevden uzaklaştırılan A.K. hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Olayın ardından tutuklanan A.K. hakkında hazırlanan iddianamede, "çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 265 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da 'Çocuğa Cinsel İstismar' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement