Erzurum'da Dekontaminasyon Ünitesi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Dekontaminasyon Ünitesi Kuruldu

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) dekontaminasyon (arındırma) ünitesi ve KBRN Bölge Koordinatörlüğünü kurdu.

30.09.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) dekontaminasyon (arındırma) ünitesi ve KBRN Bölge Koordinatörlüğünü kurdu.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Doktor Orhan Delice, bölge koordinatörü olarak atanıp, konuyla ilgili  gerekli eğitim almak üzere görevlendirildi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Remzi Arslan, bu işin ilk adımının Bölge Eğitim Hastanesinde başlatıldığını ifade ederek, "Bu bağlamda hastanemiz bünyesinde dekontaminasyon ünitesini oluşturduk. Ayrıca bu ünitelerde görev yapacak kişilerin, elbise ve maskeleri temin edildi. Şimdi de bu birimlerde görev yapacak personellerin teorik ve uygulama eğitimleri kurum görevlilerimizce yapılmaktadır"  dedi.

Arslan, Bayburt, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da görevli personellerin de eğitime alındığını ifade etti.

Koordinatör Uzman Doktor Orhan Delice, KBRN yaralanmalarda  hastayı arındırmak ve diğer tedavilerinin devamını sağlamak amacıyla ünitenin kurulduğunu, bu birimde çalışacak personelin tespit edildiğini dile getirdi.

Delice, bu ünitede KBRN yaralanmalara maruz kalmış hastaların elbiselerinin çıkartılması ve vücudunun yıkanarak mevcut kirliliğin giderildikten sonra hastaneye alınmasının sağlanacağını belirtti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Dekontaminasyon Ünitesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement