Erzurum'da İnternet Teknolojileri Teknik Destek Sertifika Programı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da İnternet Teknolojileri Teknik Destek Sertifika Programı

Erzurum\'da İnternet Teknolojileri Teknik Destek Sertifika Programı

Atatürk Üniversitesi ATASEM ve TURKCELL Global’in ortaklaşa düzenlediği “İnternet Teknolojileri Teknik Destek Sertifika Programı” Erzurum’da start aldı.

20.06.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi ATASEM ve TURKCELL Global'in ortaklaşa düzenlediği "İnternet Teknolojileri Teknik Destek Sertifika Programı" Erzurum'da start aldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi İçerisinde bulunan ATA Teknokent Konferans Salonunda düzenlenen programa AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Bilgi Yönetim Kurulu Başkanı Global iş ortağı Mehmet Şener, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Erentürk, TURKCELL Global Bilgi Erzurum Lokasyon Müdürü Haluk Şanlı, TURKCELL Global Bilgi İşe Alım Eğitim ve Gelişim Müdürü Ömer Şap ve çok sayıda davetli katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "TURKCELL'in Erzurum' a büyük katkıları olmuştur. Erzurum'da yapılan görüşmelerle Erzurum Palandöken Gazetesi sahibi Mehmet Şener ile konuştuk ılımlı baktı. Konuşmamızda Mehmet bey TURKCELL ile iletişime geçti. TURKCELL çağrı merkezi kurulmuş oldu. Milletvekili olarak 10. Yıl kutlama törenine katıldım. Genel müdür Kaan beyin bir cümlesi beni onurlandırdı. Bu çağrı merkezinin Erzurum'a 10 yılda 1 milyar lira katkı sağladı. Binlerce kişi çalıştı. Ankara, İstanbul'dan sonrada Anadolu'da bir çağrı merkezi kurulmuş oldu. 5 bin kişinin istihdamı sağlanıyor. Erzurum esnafına ve ailelerine verilen katkı beni onurlandırıyor. Çağrı merkezini Uluslararası çağrı merkezine dönüştürebilirmiyiz dedik ve çağrı merkezini dönüşümünde gereken adımlar atılmış oldu. Erzurum uluslararası çağrı merkezine kavuşması konusunda ileri adımlar atılacak bizlerde destek vereceğiz. Erzurum'da dört sektör var. Turizm, hayvancılık, kış turizmi ve bilişim. Siz gençler ileride çalışma ortamına girerseniz ilk çalışanlar sizler olacaksınız. Geleceğinizi garanti edeceksiniz" dedi.

TURKCELL Global Bilgi Erzurum Lokasyon Müdürü Haluk Şanlı da konuşmasında "Bu projeyi ilk duydum çok heyecanlandım. 25 kişilik bir ekiple bu işe başladınız. Burada 5 günlük bir teknik eğitim alacaksınız, yine mülakatlara gireceksiniz ve olursa TURKCELL çağrı merkezinde işe başlayacaksınız. 2005 yılında kurulan ilk çağrı merkezinde 15 kişi vardı şu an çalışan bin beşyüz kişiyiz. İhtiyacımız olarak aranızdan 300 kişi de alacağız. Bacasız bir fabrikadır. Teknik profil merkezi olarak Erzurum'dan yönetilecek" dedi.

Global Bilgi İşe Alım Eğitim ve Gelişim Müdürü Ömer Şap ise konuşmasında "Erzurum Atatürk Üniversitesi ATASEM olarak sizleri ağırlamaktan gurur duyuyorum. Eğitim projesine ev sahibi olmaktan mutluluk duydum. Kuruluşumuz kurulduğu günden bu yana eğitimde TURKCELL ile gerçekleştirilen eğitimde teknoloji ve bölgemizde iş istihdamı olarak destek vermesi bizleri mutlu edecek. Eğitim süresi boyunca sorun olursa bizler sizlere yardımcı olacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TURKCELL Global yetkilileri ve kursiyerler birlikte resim çekildiler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da İnternet Teknolojileri Teknik Destek Sertifika Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement