İstihdam Fuarında Kalifiye Eleman Eksikliğine Dikkat Çekildi - Son Dakika
Güncel

İstihdam Fuarında Kalifiye Eleman Eksikliğine Dikkat Çekildi

İstihdam Fuarında Kalifiye Eleman Eksikliğine Dikkat Çekildi

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya "İş bulmamazlık problemi sonucunda canlar, aileler yok olursa, bu sorumluluk hepimizin omuzlarında ağır yükler bırakır." dedi.

21.10.2014 14:27  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Erzurum'da düzenlenen İstihdam Fuarı'nda konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "İş bulmamazlık problemi sonucunda canlar, aileler yok olursa, bu sorumluluk hepimizin omuzlarında ağır yükler bırakır" dedi.

Müftüğün ok amaçlı salonunda düzenlenen 3'üncü Erzurum Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı'na Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ötügen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. İşveren ve iş arayanların buluştuğu fuarda 40 civarında firma yer aldı. İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, istihdam fuarlarının 30 büyükşehirde düzenlendiğini belirterek 2002 yılında 65 bin, 2014 yılında ise 650 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. İŞKUR'un işsizliğin düşürülmesi, kayıt dışı çalışmanın önlenmesi, kadınların iş gücüne katılım oranının artırılması gibi hususları hedef edindiğini anlatan Cafer Uzunkaya şöyle konuştu:

"Verilere göre Türkiye'de 1 milyon 300 bin iş açığı söz konusudur. Yani kişi bir taraftan 'iş bulamıyorum' derken, işveren de 'aradığım insanı, kalifiyeli elemanı bulamıyorum' demektedir. Erzurum'da bu yıl 3 bin kişi istihdam edildi. Ama işveren açısından 7 bin açık iş söz konusudur. Bunun anlamı şudur: Aranan vasıflarda vasıflı elemana sahip değiliz. Zamanında ulaşmamız gerektiği halde ulaşamadığımız, AŞ temin edemediğimizden, iş bulamadığımızdan dolayı bunalıma giren, yıkılmaya yüz tutan, Allah korusun hayatına son vermeye kadar vesile olacak facialara sebebiyet veren iş bulmamazlık problemi sonucunda canlar, aileler yok olursa bu sorumluluk hepimizin omuzlarında ağır yükler bırakır."

Vali Ahmet Altıparmak da, lise ve üniversite öğrencilerine, kariyerlerini planlarken rehber öğretmenlerinden yardım almalarını ve kitap okumalarını tavsiye etti. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstihdam Fuarında Kalifiye Eleman Eksikliğine Dikkat Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement