Erzurum'da Kadınlar Salona Sığmadı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kadınlar Salona Sığmadı

Erzurum\'da Kadınlar Salona Sığmadı

Erzurum’da Kuran Kursu öğrencilerinin mezuniyet töreninde kadınlar salona sığmayınca merdivenlere ve protokolün önünde oturdu.

06.03.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Kuran Kursu öğrencilerinin mezuniyet töreninde kadınlar salona sığmayınca merdivenlere ve protokolün önünde oturdu.

Erzurum'un Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Kuran kurslarından mezun olan 28 hafız öğrenci için hafızlık merasimi düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcıları, Erzurum AK Parti Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Fazilet Dağcı Çığlık, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, İl Müftüsü Hasan Çınar, İlçe müftüleri, İlçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programa katılan davetlilerin sayısının fazla olması nedeniyle kadınlar salona sığmadı. Yer bulma konusunda sıkıntı çeken bayanlar salonun içerisine girerek merdivenlere ve protokolün önünde yere otururken, bazı bayanlar da program boyunca ayakta kaldı.

PROTOKOL KONUŞMALARINDA SALONUN DOLULUĞU DAMGASINI VURDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Hasan Çınar, "Bugün burada Allah'ın kelamını ezberleyen hafızlarımızı takip etmek üzere ve Kuran kursu hocalarımızın düzenlemiş olduğu bu programa uzaktan yakından gelerek salonu dolduran ve görüyorsunuz ki salonumuz yeterli gelmemektedir. Bu durum hepimizi çok mutlu etti" diye konuştu.

"ERZURUM BU KADAR HANIMEFENDİ VAR MIYDI? MAŞALLAH ALLAH SAYINIZI ARTIRSIN"

Hafız öğrenciler için düzenlenen törene katılımın yoğun olması karşısında şaşıran Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Erzurum bu kadar hanımefendi var mıydı? Maşallah Allah sayınızı artırsın. Etkileyici bir salon her yer dolu, büyük bir coşku, büyük bir heyecan adeta bir düğün günü, bir bayram günü bundan dolayıda hepinizi tebrik ediyorum ve emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. Açılış konuşmaları sonrasında Erzurum Solakzade Camii İmamı Ali Turhan'ın Kuran tilaveti ve Yenişehir Kız Kuran Kursu temel eğitim sınıfının ilahileri ve kuran ziyafetleri programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra Palandöken Müftülüğü'ne bağlı olan Kuran kurslarından mezun olan 28 hafız öğrenciye diplomaları verilerek program son buldu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kadınlar Salona Sığmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement