Erzurum'da Kitap Fuarına Büyük İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Erzurum'da Kitap Fuarına Büyük İlgi

Erzurum Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 3. Erzurum Kitap Fuarı, hafta sonunda kitapseverlerden yoğun ilgi gördü.

01.05.2016 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 3. Erzurum Kitap Fuarı, hafta sonunda kitapseverlerden yoğun ilgi gördü.

Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen fuara ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, fuarın bu sene 67 yayınevinin katılımıyla gerçekleştiğini, 110 yazarın kitaplarını imzaladığını ve 60'a yakın söyleşi etkinliği yapılacağını anlattı.

Öz, Erzurum'daki ulusal çapta yayınevlerinin de fuara katıldığını aktararak, "Fuarda, bu sene üçüncü senemiz. Şimdilik 2 bin 500 metrekarelik bu alanda fuarımızı yapıyoruz, yerimiz maalesef biraz dar. Fuara ilgi bu sene daha da büyük oldu, önümüzdeki yıla 6 bin metrekarelik Kültür ve Kongre Merkezimizi yetiştirmeyi ve daha geniş bir alanda fuarımızı düzenlemeyi düşünüyoruz." dedi.

Erzurum'un Türkiye'nin en çok kitap okunan şehirlerinden biri olduğuna dikkati çeken Öz, "İlimizde kişi başına iki ya da üç kitap düşüyor. Okuru çok olan bir şehir. Fuarın tanıtımı için de Bingöl, Erzincan gibi çevre illerle de iletişim kurduk. Oralardaki üniversitelerden de otobüslerle öğrenciler getiriliyor. Erzurum'da zaten öğrencimiz, okurumuz çok. İlgiden memnunuz, yayıncılar da satıştan memnunlar." diye konuştu.

Mehmet Emin Öz, fuara konuk olan yazarların da memnuniyetlerini aktardıkları bilgisini vererek, "Gelen yazarlarımız, 'İstanbul'daki TÜYAP Kitap Fuarı'ndan daha büyük ilgi görüyoruz' diyorlar." ifadesini kullandı.

"Erzurum bir kültür şehri"

Hece Yayınları Sorumlusu Muharrem Karaköse, fuara ilk kez katıldıklarını vurgulayarak, fuara katılım, talep ve organizasyonun çok güzel olduğunu söyledi.

Fuarın çadırdan daha büyük bir alana taşınması gerektiğini belirten Karaköse, stantlarında Erzurumluların edebi akademik yayınlarına ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yapı Kredi Yayınları Sorumlusu İbrahim Gül, özellikle üniversite öğrencilerinin fuara ilgisinden memnun olduklarını aktararak, "Fuara bu sene kitaplar da okuyucular da sığmıyor. Belediye fuarın önümüzdeki yıl daha büyük bir yerde düzenleyeceğini söyledi. Kendi standımızda Sabahattin Ali, Amin Maalouf gibi yazarların kitapları ilgi görüyor. Üç gündür büyük kalabalık var." bilgisini verdi.

Dergah Yayınları'ndan Muammer Çelik, fuara üç senedir katıldıkları bilgisini vererek, şunları anlattı:

"Erzurum bir kültür şehri. Yayınevleri gelirken çok önyargılıydı, ben buranın 50 yıllık kitapçılığını bilirim. Erzurum'un esnafı da kitap okur. Şehir kültürü ile yaşayan bir kenttir. İstanbul'da TÜYAP seviyesinde gidiyor fuar. İstanbul'u geçen satışlarımız oluyor hatta. Bizim kitaplarımız akademik yayınlar olmasına rağmen ilgi çok. Kitap kötülüğü kovar, evimize güzellik gelir, ev hanımları da yayınlara büyük ilgi gösteriyor."

Erzurum'un önde gelen kitapçılarından Üniversite Kitabevi'nden Önder Türkeli, fuarda İstanbul'dan Mana, Küre ve Klasik yayınlarını temsil ettiklerini ifade ederek, "Gençliğin yoğun olması fuarı çok hareketlendiriyor. Bizde en çok Ali Şeriati'nin kitaplarına, İbni Arabi gibi tasavvufi kitaplara, Mustafa Öztürk, Mustafa İslamoğlu'nun kitaplarına çok ilgi var." dedi.

Sel Yayınevi'nin stant sorumlusu Şeyma Mühürlü, "Fuar çok kalabalık, özellikle hafta sonu olduğu için çalışan kesim ağırlıklı fuarda. Düşünce ve fikir kitaplarına ilgi gösteriyorlar. Ah Muhsin Ünlü'nün şiir kitapları, Ferid Edgü'nün yazı ve şiirleri çok gidenler arasında." diye konuştu.

Fuarda bugün Erhan Afyoncu, Mehmed Paksu, Aykut Ertuğrul, İhsan Deniz, Ayşe Günay, Fatih Duman, Mesut Doğan kitaplarını imzalayacak.

3. Erzurum Kitap Fuarı, 8 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Erzurum'da Kitap Fuarına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement